סרטן כליות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ראיון עם פרופ' רענן ברגר: "אבחון מוקדם ומהיר של סרטן יכול להציל חיים"

מנהל מרכז הסרטן ב"שיבא", המומחה לאונקולוגיה פרופ' רענן ברגר, מסביר מדוע אבחון מהיר של סרטן הוא קריטי ואיך קורה שרופאים מפספסים תסמינים המעידים על הופעת סרטן אבחון מחלת הסרטן הוא אירוע טראומטי לכל אדם מפני שמחלה זו, על סוגיה הרבים, נחשבת למחלה קשה ולעתים חשוכת מרפא, אך מתברר שברוב המוחלט של המקרים, אבחון מהיר ומוקדם יכול להציל חיים. פרופ' רענן ברגר, מנהל מרכז הסרטן ב"שיבא" ומומחה לאונקולוגיה, מסביר בשורות הבאות מדוע אבחון מהיר של סרטן הוא קריטי וכיצד קורה שמפספסים תסמינים המעידים על הופעת סרטן. לדבריו, למעטפת טיפולית מקיפה יש חשיבות רבה גם בשלב שבו קיים חשד טרם האבחנה של מחלת  הסרטן. בנוסף, הוא מתאר טכנולוגיה חדשה לאבחון מוקדם של רוב סוגי הסרטן, שעשויה לגרום למהפכה בתחום מניעת מחלת הסרטן. מהו אבחון מהיר? "אבחנה של סרטן יכולה לבוא בצורות שונות, ואבחון מוקדם של המחלה יכול להציל חיים", אומר פרופ' ברגר. "אם המחלה נמצאת בשלב מוקדם באיבר...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לסרטן כליות

סרטן בלוטת יותרת הכליה - תמונת המחשה
סרטן בלוטת יותרת הכליה איך מספרים להורים שהילד חולה בסרטן, ומה אומרים כשהסוף מתקרב? ראיון עם מי שהשאלות הללו ה...
פיאלוגרפיה תוך ורידית - תמונת המחשה
פיאלוגרפיה תוך ורידית פיאלוגרפיה תוך-ורידית היא למעשה רנטגן של מערכת השתן. כיצד להתכונן לבדיקה?
סרטן פפילרי - תמונת המחשה
סרטן פפילרי סרטן בלוטת התריס שכיח במיוחד עד גיל 45 - ונחלק לחמישה סוגים - שהנפוץ בהם הוא סרטן פפילר...
נפרובלסטומה - תמונת המחשה
נפרובלסטומה תינוק בן שנה וחצי מאוקראינה שסבל מגידול נדיר בבטנו נותח בהצלחה בבית חולים בני ציון; התי...
טמסירולימוס - תמונת המחשה
טמסירולימוס סרטן הכליה (הכליות) נעדר תסמינים - ומאובחן פעמים רבות רק בשלב גרורתי. למרבה המזל, גם בש...
ללמוד עוד על סרטן כליות
מהם גורמי הסיכון המרכזיים לסרטן בישראל?-תמונה

מחקר ישראלי חדש קובע לראשונה מהם הגורמים ההתנהגותיים...

מאת: מערכת zap...
09/10/2018
סל התרופות 2018: ההחלטות-תמונה

סל שירותי הבריאות לשנת 2018 פורסם. בין התרופות שנכנסו:...

מאת: מערכת zap...
31/12/2017
גרורות בעצמות: טיפול זעיר פולשני-תמונה

גרורות סרטן בעצמות עלולות לגרום לכאב ניכר, מגבלת תנועה...

מאת: ד"ר אורטל...
26/04/2018
חיים בשלום עם הסרטן: מדריך-תמונה

בשנים האחרונות יש עלייה משמעותית בשיעור ההישרדות של חולי...

מאת: ד"ר ניימן...
04/02/2018

סרטן כליות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום לפני 10 ימים התחילו כאבים ברגל שמאל והתגברו הכאבים מחמירים בשכיבה ונודדים מאזור הברך לשוק בצד שמאל מטה . בוצע אולטרסאונד לשלילת DVT = תקין , בוצע צילום CT עמוד שדרה ללא ממצא המסביר את הכאבים העזים מה לעשות למי לפנות ?? האם לנוירולוג או נוירו כיררוג איזה תחום מדוייק ברקע APLA , אי ספיקת לב לא איסכמית , כריתה חלקית של כליה ימנית עקב סרטן כליות ממאיר שהתגלה בשלב ראשון .

הייתי מתחיל עם אורטופד

פנינו לאורתופד הוא חושד בדלקת אך הצילומים לא מראים זאת . הכאבים ברגל חזקים מאד וניתנו תרופות נגד כאבים כמו טרמדקס אך התרופה לא משפיעה לגמרי עדייו יש כאבים בלתי נסבלים. מבקשת עצה למי לפנות הלאה איזה בדיקות לבצע ??

שלום, אבי בן 60. בשנת 2016 בוצע לו כריתת כליה ימנית בעקבות גידול של 14 ס"מ. יש לו סרטן כליה מסוג chromophobe rcc furman grade 4 with sarcomatiod features. ב2017 בעקבות קשריות ראתיות שהתרבו התחיל טיפול ב-suntitib קו ראשון, לאחר 23 סבבים ב-2018 עקב ריבוי הגרורות התחיל טיפול קו שני ב-nivolumab אחרי 4 טיפולים הודגמה גדילה של הגרורות באופן משמעותי והתחיל טיפול קו שלישי בlenvatinib ו-everolimus. בpet ct אחרון שוב חלה התקדמות בריאות והוחלט על טיפול קו רביעי בcabozatinib. שאלתי היא מה סיכויי התרופה לעזור? האם יש עוד אופציות לאחר מכן ?

שלום רב, מדובר במחלה נדירה יחסית ללא נתונים שיכולים לעזור לנו להעריך את הצלחת הטיפול שהוצע לאביך בברכה

שלום, כאשר סרטן הכליה מתפשט לריאות וכד', האם עדיין יש משמעות לכך שהסרטן התחיל מהכליה, או שהטיפול כבר מתחיל להיות "רגיל" כמו בכל סרטן אחר?

ישנה בהחלט משמעות אדירה למקור הממאירות. למעשה מקור הסרטן קובע איזה טיפול תרופתי ינתן. מקור הממאירות גם קובע פעמים רבות מה תהיה הגישה הטיפולית בגרורות קרי, טיפול תרופתי סיסטמי או טיפול ממוקד או מעקב בלבד וכיו"ב. בברכה

בן זוגי עבר ביולי ניתוח באיכילוב בו הוסרה גרורה של סרטן הכליה RCC (אחרי הסרת כליה לפני שנתיים) בניתוח מאוד רדיקאלי בו הוצאה כל הגרורה בשלמותה יחד עם חוליה שלמה מעמוד השדרה (עם שחזור ויצוב על ידי מוטות פלטינה). הניתוח עבר בהצלחה רבה בלי פגיעה בעצבים והמנתחים היו מרוצים מאוד כי לדבריהם ״הוציאו הכל כמו מגרה״ וגם בביקורת הרנטגן אחרי חודשיים הכל נראה טוב. בביקור ראשון אצל האונקולוג לאחר הניתוח (השבוע) המליצו לבן זוגי לעבור מייד ״הקרנות מניעתיות״ (בלי בדיקת פט סיטי או בדיקת הדמייה אחרת שמעידה על צורך כזה). כידוע לי הקרנות אינן אפקטיביות נגד סרטן כליה גרורתי ואני תוהה אם זו רק ״רוטינה״ והאם באמת יש צורך. בן זוגי אמנם החלים מהר מאוד אבל עדיין יש לו כאבים לאחר הניתוח והגוף עדיין בתהליך החלמה ואני תוהה אם סדרה של הקרנות עכשיו אינה מעמסה מיותרת על הגוף ואם לא עדיף להסתפק במעקב בשלב זה. אודה לך אם תענה במהרה.

שלום רב, את שואלת שאלה מצוינת. התשובה היא שמטרת ההקרנות זה למנוע חזרת מחלה מקומית בלבד. בניגוד למצבים אחרים הוצאת חוליה עם גרורה או כל ממצא גרמי אחר הינם בעלי רמה גבוהה יחסית של חזרה מקומית. למרות שיחסית הגידול פחות רגיש להקרנות, עדיין קיימת רגישות שמאפשרת הקטנה משמעותית של חזרה מקומית של הגרורה. לכן גם אין צורך לבצע בירור סיסטמי כמו CT טרם הטיפול. בברכה