ניתוח בלוטות הרוק: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סובלים מנפיחות פתאומית בפנים בעת אכילה? ייתכן שבלוטות הרוק חסומות

אבנים בבלוטות הרוק, הידועות גם בשם סיאלוליתיאזיס, הן מרבצי מינרלים קטנים שנוצרים בתוך בלוטות הרוק, אשר עלולות לגרום לאי נוחות ולהוביל לסיבוכים אם לא מטפלים בהן. האזינו לפודקאסט אבנים בבלוטות הרוק, מתפתחות בדרך כלל בצינורות של בלוטות הרוק העיקריות, כגון בלוטת הפרוטיד הממוקמת בקדמת האוזן, או בלוטות תת-הלסת שמתחת ללסת. אבנים אלו מורכבות לרוב מסידן וממינרלים נוספים המצטברים עם הזמן. למרות שהגורם המדויק אינו ידוע, גורמים כמו התייבשות, היגיינת פה לקויה ומצבים רפואיים מסוימים עשויים לתרום להיווצרותם. נוכחות של אבנים בבלוטות הרוק עלולה לגרום לתסמינים כמו כאב או נפיחות בבלוטה הפגועה, קושי בבליעה או פתיחת הפה, ולעתים גם זיהום. אם לא מטופלים, אבנים אלו עלולות להוביל לסיבוכים כגון זיהומים חוזרים, היווצרות אבצס, או אפילו חסימה של צינור הרוק. "בדרך כלל המטופל יתלונן על נפיחות פתאומית", מסבירה ד"ר חנה גילת, מומחית אף אוזן גרון, כירורגיית ראש-צוואר, בעלת מומחיות בנושא...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לניתוח בלוטות הרוק

נוירופתיה - תמונת המחשה
נוירופתיה כאבי ראש, כאבי גב או בעיות נוירולוגיות – אם אתם סובלים מבעיות אלו או מכאבים כרוניים אחר...
סיאלאנדוסקופיה - תמונת המחשה
סיאלאנדוסקופיה שיני בינה הן שריד אבולוציוני מרתק מהתקופה שבה הלסת האנושית הייתה גדולה יותר ונדרשה לעמו...
הרדמה מקומית - תמונת המחשה
הרדמה מקומית הגניקולוג והמומחה להיסטרוסקופיה ד"ר ברונו רוזן, ממליץ לבדוק את "חדר הילדים" לפני שמנסים...
הרדמה כללית - תמונת המחשה
הרדמה כללית הגניקולוג והמומחה להיסטרוסקופיה ד"ר ברונו רוזן, ממליץ לבדוק את "חדר הילדים" לפני שמנסים...
חום גבוה - תמונת המחשה
חום גבוה החום של הילד זינק? לפני שתרוצו למיון - תקראו ותרגעו: מתי לתת תרופה להורדת חום? באילו מצ...
בלוטת הרוק נפוחה - תמונת המחשה
בלוטת הרוק נפוחה בלוטת הרוק נפוחה וכואבת? קיימת כנראה חסימה בבלוטה, כתוצאה מאבן או היצרות. הבשורות הטובו...
ללמוד עוד על ניתוח בלוטות הרוק
שיתוק מוחין: בוטוקס נגד ריור מוגבר-תמונה

ילדים חולי CP (שיתוק מוחין) סובלים מריור מוגבר קבוע, הגורם...

מאת: ד"ר משה...
17/05/2017
סובלים מנפיחות פתאומית בפנים בעת אכילה? ייתכן שבלוטות הרוק חסומות-תמונה

אבנים בבלוטות הרוק, הידועות גם בשם סיאלוליתיאזיס, הן מרבצי...

מאת: ד"ר גילת חנה
30/05/2023
בלוטות רוק: מתי יש לנתח?-תמונה

קשה להפריז בתרומה של בלוטות הרוק לתהליך העיכול. לעתים...

מאת: פרופ' תלמי...
03/07/2018
אולי יענין אותך לדעת...
בלוטות רוק: מתי יש לנתח? - תמונה
בלוטות רוק: מתי יש לנתח?
קשה להפריז בתרומה של בלוטות הרוק לתהליך...

ניתוח בלוטות הרוק: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

מבקשת את עזרתכם בהבנת האבחנה שניתנה לאבי אחרי ניתוח פארוטיס ושליחת הדגימות לפתולוגיה. אשמח לכמה שיותר מידע בענין בבקשה. הבנו שנצטרך בהמשך לניתוח שעבר והקרנות שיעבור גם לעבור כימותרפיה. אשמח להסבר מדוע ובמה בדיוק מדובר. תודה מראש. שירה Atrophic parotid gland infiltrated by carcinoma with peri and intraneuralinvasion. The invade intraparotid lymph node, periparotid fat and soft tissue. Inked surginal margins are free Alcian blue stain- negetive in tumor cells. Iron stain- diffuse. deposite of iron in the stroma of tumor

שירה שלום ציטטת באופן חלקי את התשובה הפתולוגית. מהכתוב ניתן רק להבין כי מדובר בגידול ממאיר בבלוטת הרוק. ההחלטה על טיפולים קרינתיים וכימותרפיים נעשית בהתאם לסוג הגידול, גודלו , הימצאות גרורות בבלוטת לימפה ומאפיינים אחרים. לרוב, קבלת ההחלטות נעשית בפורמט מקצועי של רופאים מתחומים שונים האמונים על הטיפול במקרה. רפואה שלמה ובהצלחה!

את צודקת. לכן אני מצרפת כאן את כל מה שהם כתבו. אשמח להסבר מה זה אומר ש- 13 קשריות מעורבות. והאם הסוג הזה הינו אלים? האם הכימו הכרחי?

גידולים ממאירים בבלוטות הרוק עם המאפיינים המתוארים בתשובה הפתולוגית וכן עם גרורות מקומיות (בלוטות הלימפה המעורבות בגידול) דורשים לרוב טיפול משולב בניתוח, קרינה וכימותרפיה. ההחלטות הטיפוליות הללו נעשות על סמך מחקרים גדולים המדגימים יתרון בטיפול משולב במחלות אלו. כפי שציינתי, הדיון במחלה ובטיפול נעשה על ידי מומחים מתחומים שונים, בעלי נסיון בטיפול בגידולי ראש וצוואר. רפואה שלמה לאביך.

שלום, עברתי ניתוח פרוטיס לפני כשבוע וחמישה ימים. המנתח סיכם את הניתוח כמצויין וכך גם נאמר בביקורת כשבוע אחרי הניתוח. כבר מספר ימים יש לי דליפת רוק מאזור הצלקת וחור קטן שנראה לעין שדרכו הנוזל מופרש; מדובר בנוזל שקוף לפעמים צהבהב. בהנחיית המנתח אני עם אנטיביוטיקה לעשרה ימים וחבישות לחץ מקומיות שאני מחליף פעמיים/שלוש ביום. השאלה היא האם הדבר תקין? מתי החור הזה עתיד להסגר אם בכלל? ומה הטיפול הנדרש? יש דברים שצריך להמנע מהם? התחושות מאוד לא נעימות ולא מאפשרות אורח חיים תקין ושגרתי כתוצאה מחשש מהפרצות רוק פתאומית. תודה!

דני שלום! לאחר כריתה חלקית של בלוטת הפרוטיס, הבלוטה ממשיכה להפריש רוק כלפי חוץ לתקופה מסוימת. במהלך מספר שבועות לאחר הניתוח הבלוטה אמורה לייצר מעין "קפסולה" שמונעת את המשך הדליפה החוצה, על כן, באיזור הניתוח עלולה להיות נפיחות (במקרה הפחות טוב), ודליפת רוק מאיזור מנקז (במקרה הטוב יותר- כמו אצלך). מומלץ לעשות חבישות נקיות מספר פעמים ביום. בהצלחה!

תודה ד״ר. האם יש דברים שאני צריך להמנע מהם? למשל תבלינים מסויימים וכו׳. כמו כן מה משך הזמן האידיאלי לסיום התופעה? כרגע החור ממש נראה לעין ושלוחצים בעדינות להוציא הפרשות יש ממש מעין תחושה של וואקום קטן. האם צריך למרוח משהו או פשוט לחבוש בלחץ? תודה על כל תגובה.

הייתי אצל הרופא המנתח שהידק לי את הפצע עם סיכות עמ לסייע לחור להיסגר. עדיין דולף לי ממנו רוק בזמן מאחל. כבר שלושה שבועות כמעט אחרי הניתוח. מתי הצפי שהדבר הזה יגמר?

לפני 16 שנים ! עברתי ניתוח הסרת בלוטת הפרוטיס בגלל גידול . לפני כשנה הבחנתי בבלוטה [כואבת במגע ] בצלקת . לפני כמה חודשים התחילה לי גם תופעה של הזעה בזמן אכילה בצד הניתוח . [שמאל ] תופעה מטרידה מאוד . לציין שעברתי גם ניתוח של הסרת הטירואיד לפני 5 שנים . [אונה ימנית ואמצע ] האונה השמאלית של הטירואיד גם מוגדלת . ובהדמיות רבות שעברתי התעוררה השאלה האפשרות של ניתוח להסרת החלק הזה . בus צווארי חוזרים התגלו ממצאים בבלוטת רוק נוספות . שנעלמו ספונטמית . ניקור בלוטת הפרטואיד השניה והתתליסתית לא נעשתה כי הממצאים נעלמו ספונטנית . בנתיים גם ניתוח הטירואיד נדחה . שאלתי מה ניתן לעשות לגבי הנוירומה [האם יש אפשרות לטיפול לא ניתוחי או בהרדמה מקומית בלבד ? ] והעיקר לגבי הזעה שמטרידה אותי מאוד . רופא א. א. ג בקופה אמר שאפשר לנסות טיפול בבוטוקס בלי לפרט . האם הטיפול בבוטוקס מוכר ושכיח לתופעה זאת ? היכן נעשה ? מי עושה זאת ? האם זה חדפעמי או יש לחזור ? מה הסיכונים ותופעות הלווי ? והאם דרושה הרדמה ? תודה על תשובה מפורטת .

שלום! הזעה לאחר ניתוח כריתת בלוטת הפרוטיד הינה תופעת לוואי ידועה. לעיתים אשר התופעה מטרידה, ניתן להיעזר במריחת דיאודורנט אנטיפרספירנט שקוף על שטח הניתוח. התוצאות לרוב מספקות מאד. נוירומה המתפתחת בצלקת הניתוחית אינה מחייבת התערבות כירורגית אלא אם היא כואבת או מטרידה מבחינה אסתטית. אין דרך לא ניתוחית לטפל בנוירומה.

שלום רב שוב, התגלה אצלי טרטון לפי מרב הבנתי, יש קשר בין פגיעה באזור ראש וצוואר, (מכיוון שאני בחור בן 33 ועד לשנה האחרונה לא סבלתי כלל מהאוזניים). אבל לפני כשנתיים בצעתי ניתוח של בלוטת הרוק (שגדלה), אז כנראה שיש קשר לעניין. האם יש מה לעשות בשל מצב זה, (כי מניסיוני עדיף מוקדם ככל הניתן ממאוחר). תודה מראש.

שלום רב, לא נשמע שיש קשר לניתוח שעברת. ממליץ לפנות לרופא אאג. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il