. זיעה בזמן אכילה . לאחר ניתוח פרוטיס

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

08/10/2017 | 04:54 | מאת: מירי

לפני 16 שנים ! עברתי ניתוח הסרת בלוטת הפרוטיס בגלל גידול . לפני כשנה הבחנתי בבלוטה [כואבת במגע ] בצלקת . לפני כמה חודשים התחילה לי גם תופעה של הזעה בזמן אכילה בצד הניתוח . [שמאל ] תופעה מטרידה מאוד . לציין שעברתי גם ניתוח של הסרת הטירואיד לפני 5 שנים . [אונה ימנית ואמצע ] האונה השמאלית של הטירואיד גם מוגדלת . ובהדמיות רבות שעברתי התעוררה השאלה האפשרות של ניתוח להסרת החלק הזה . בus צווארי חוזרים התגלו ממצאים בבלוטת רוק נוספות . שנעלמו ספונטמית . ניקור בלוטת הפרטואיד השניה והתתליסתית לא נעשתה כי הממצאים נעלמו ספונטנית . בנתיים גם ניתוח הטירואיד נדחה . שאלתי מה ניתן לעשות לגבי הנוירומה [האם יש אפשרות לטיפול לא ניתוחי או בהרדמה מקומית בלבד ? ] והעיקר לגבי הזעה שמטרידה אותי מאוד . רופא א. א. ג בקופה אמר שאפשר לנסות טיפול בבוטוקס בלי לפרט . האם הטיפול בבוטוקס מוכר ושכיח לתופעה זאת ? היכן נעשה ? מי עושה זאת ? האם זה חדפעמי או יש לחזור ? מה הסיכונים ותופעות הלווי ? והאם דרושה הרדמה ? תודה על תשובה מפורטת .

שלום! הזעה לאחר ניתוח כריתת בלוטת הפרוטיד הינה תופעת לוואי ידועה. לעיתים אשר התופעה מטרידה, ניתן להיעזר במריחת דיאודורנט אנטיפרספירנט שקוף על שטח הניתוח. התוצאות לרוב מספקות מאד. נוירומה המתפתחת בצלקת הניתוחית אינה מחייבת התערבות כירורגית אלא אם היא כואבת או מטרידה מבחינה אסתטית. אין דרך לא ניתוחית לטפל בנוירומה.

מנהל פורום בלוטות הרוק