דלף רוק אחרי ניתוח פרוטיס

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

21/01/2023 | 14:22 | מאת: דני

שלום, עברתי ניתוח פרוטיס לפני כשבוע וחמישה ימים. המנתח סיכם את הניתוח כמצויין וכך גם נאמר בביקורת כשבוע אחרי הניתוח. כבר מספר ימים יש לי דליפת רוק מאזור הצלקת וחור קטן שנראה לעין שדרכו הנוזל מופרש; מדובר בנוזל שקוף לפעמים צהבהב. בהנחיית המנתח אני עם אנטיביוטיקה לעשרה ימים וחבישות לחץ מקומיות שאני מחליף פעמיים/שלוש ביום. השאלה היא האם הדבר תקין? מתי החור הזה עתיד להסגר אם בכלל? ומה הטיפול הנדרש? יש דברים שצריך להמנע מהם? התחושות מאוד לא נעימות ולא מאפשרות אורח חיים תקין ושגרתי כתוצאה מחשש מהפרצות רוק פתאומית. תודה!

דני שלום! לאחר כריתה חלקית של בלוטת הפרוטיס, הבלוטה ממשיכה להפריש רוק כלפי חוץ לתקופה מסוימת. במהלך מספר שבועות לאחר הניתוח הבלוטה אמורה לייצר מעין "קפסולה" שמונעת את המשך הדליפה החוצה, על כן, באיזור הניתוח עלולה להיות נפיחות (במקרה הפחות טוב), ודליפת רוק מאיזור מנקז (במקרה הטוב יותר- כמו אצלך). מומלץ לעשות חבישות נקיות מספר פעמים ביום. בהצלחה!

22/01/2023 | 18:28 | מאת: דני

תודה ד״ר. האם יש דברים שאני צריך להמנע מהם? למשל תבלינים מסויימים וכו׳. כמו כן מה משך הזמן האידיאלי לסיום התופעה? כרגע החור ממש נראה לעין ושלוחצים בעדינות להוציא הפרשות יש ממש מעין תחושה של וואקום קטן. האם צריך למרוח משהו או פשוט לחבוש בלחץ? תודה על כל תגובה.

26/01/2023 | 19:58 | מאת: דני

הייתי אצל הרופא המנתח שהידק לי את הפצע עם סיכות עמ לסייע לחור להיסגר. עדיין דולף לי ממנו רוק בזמן מאחל. כבר שלושה שבועות כמעט אחרי הניתוח. מתי הצפי שהדבר הזה יגמר?

מנהל פורום בלוטות הרוק