לויקוציטים גבוהים בדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/07/2018 | 16:45 | מאת: יהודית

שלום רב, אני בת 61 סובלת מהידרוסלפינקס לאחר כריתת רחם, כמו כן דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן, Copd, בקע סרעפתי, רפלוקס, לאחרונה גם גסטריטיס. ועוד . .. השבוע עשיתי בדיקות שתן כללית ותרבית ויצא הכל תקין. אבל לויקוציטים 15.6 שזה גבוה . עלי לציין כי בשנים האחרונות, רמת הלויקוציטים בדם היא גבוהה ברוב הבדיקות גם אם יש דלקת בשתן וגם אם אין. שאלתי: מה עלולה להיות הסיבה וגם אם יש בדיקות נוספות שיכולות להסביר מצב זה. אולי יש לי דלקת במקום אחר בגוף ולא מוצאים? אודה על תשובתך המלומדת

קשה לענות בלי לראות את כלל ספירת הדם ובעיקר את הרכב התאים הלבנים-הנויטרופילים הלימפוצטים המונוציטים והאיאונופילים. המשמעות תלויה בסוג התאים הלבנים שמוגבר.

מנהל פורום המטולוגיה