קריאטינין גבוה בדם וrgft נמוך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/11/2018 | 09:06 | מאת: בלה

שלום רב, אמא שלי בת 65 חולת סכרת, בבדיקת הדם האחרונה הקריאטינין יצא לה 1.16 urea b 56 egfr 59 uric asid 8.5 protein u בשתן 10 leucocytes 500 מה התוצאות אומרת? האם ישנה פגיעה בכליות ומה רמתה?

07/11/2018 | 14:05 | מאת: בלה

אלבומין/קריאטינין בשתן 44.32

07/11/2018 | 15:45 | מאת: בלה

תיקון הgfr יצא 49

07/11/2018 | 21:11 | מאת: בלה

גלוקוז בדם 75 גלוקוז בשתן 500 עם צום ללא צום 1000

08/11/2018 | 10:28 | מאת: בלה

כמו כן, בהנחה שמדובר באי ספיקת כליות בינונית על כקע סכרת הסכרת מאוזנת וגם הלחץ דם האם הדבר אומר שאפשר למנוע החמרה למשך שנים ארוכות או שההחמרה למרות היציבות הינה בלתי נמנעת? האם קיימת סטטיסטיקות מפורטות למחלה?

בלה, קצת קשה לענות עם הבלבול ששלחת אבל אענה בקצרה - לאימך יש ירידה ב- GFR המבטא את התפקוד הכלייתי ועדות להפרשת אלבומין (חלבון) בשתן. מכאן שיש לה אי ספיקת כליות. במידה ואלו הערכים שלה בדרך כלל ולא מדובר בהחמרה חולפת, מוגדרת באי ספיקת כליות כרונית דרגה 3A. נוכחות גלוקוז בשתן יכולה להיות משנית לתרופה לאיזון סכרת או לפגיעה כלייתית (הנקראת פגיעה טובולרית). סביר להניח שהמחלה תתקדם ככל מחלת כליות על רקע סכרת, אם כי קצב ההתקדמות תלוי בגורמים רבים כגון תזונה, איזון לחצי דם וסכרת, מצבים הגורמים להחמרה חריפה בתפקוד הכלייתי (למשל מצבי התייבשות, תרופות שונות ועוד). כיום יש תרופות מסוימות היכולות להאט את ההדרדרות בתפקוד הכלייתי. ישנה חשיבות רבה להערכה ומעקב על ידי נפרולוג.

09/11/2018 | 06:35 | מאת: בלה

האם אין מנוס מהתקדמות המחלה? רופאת המשפחה אמרה לנו שכל עוד היא תשמור על איזון היא יכולה לחיות עד 120 האם זה נכון שניתן לבלום לחלוטין את התדרדרות המחלה?

בעבר היה נהוג לומר שמחלת כליה על רקע סכרת מתקדמת מרגע שהחלה. בשנים האחרונות הטיפול בסכרת ובלחץ דם יעיל יותר משהיה ולכן ניתן לעצור במידה מסוימת את התקדמות המחלה, אך לא יכולה להבטיח ששמירה קפדנית תביא לבלימה מוחלטת. קשה לנבא את קצב ההדרדרות אך כאמור ככל שתשמור באופן קפדני יותר על איזון הסוכר, כך הסיכון להדרדרות יורד.

מנהלי פורום נפרולוגיה