מהי הנורמה לבדיקת סוכר בשתן?

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/06/2003 | 19:51 | מאת: אטלס

מבקש לדעת מהם הערכים שבהם מוגדר הנורמלי (לא סוכרתי) בעת בדיקת דם בשתן ? האם הם זהים לערכי בדיקת דם ?

15/06/2003 | 22:15 | מאת: לזר - TYPE 1

אטלס, הנורמה של רמת סוכר בדם היא 90-100. לאדם בריא אין סוכר בשתן. אם כן, משמעות הדבר שרמת הסוכר שלו בדם עברה את ה-180. לסוכרתי מאוזן אין סוכר בשתן גם כן. מדידות הסוכר בשתן שונה מזו שבדם.

15/06/2003 | 22:21 | מאת: אטלס

האם תוצאתסוכר בשתן אחרי 14 שעות צום - הגיוני שתהיה 1000 מ"ג - לאדם שעד כה לא אובחן בסוכרת - ואם כן מה המשמעות??

17/06/2003 | 09:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אטלס שלום, היום לא משתמשים יותר בשתן באבחנה ודאית לסוכרת. הסיבה היא שיכולה להיות בהחלט סוכרת עם רמות גלוקוז בדם בצום של בין 126 ל 178 מג%, ללא כל עדות לסוכר בשתן, כי "סף הכליה" המונע מעבר גלוקוז לשתן הוא בתחום של כע 180 מג % בדם ומעל לו. יש גם מצב שבו קיימת הופעת גלוקוז בשתן ללא סוכרת - מצב שנקרא "רנל גלוקוזוריה" הנובע מהפרעה מולדת בסף הכליה, כך שהסוכר עובר לשתן גם ללא סוכרת. יחד עם זאת, רמה של 1000 ויותר (שזה ביטוי מספרי ל ++++, לאו דוקא 1000 בדיוק...) היא חשודה ולכן מומלץ לבצע העמסת גלוקוז של 75 גרם בשתיה, ולבדוק את תגובת הסוכר בדם כל שעה. (רצוי גם לבדוק בהזדמנות זו את התגובה הלבלבית להעמסה לשדלול קדם סוכרת או סוכרת שבדרך). [ מומחלץ לעיין בנספחים בספרי :"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בנושא בברכה ד"ר יורם קנטר,

17/06/2003 | 19:59 | מאת: אטלס

היכן ניתן לקנות את ספרך ? האם ניתן לקנות דרך האינטרנט? הסוכר נתגלה בבדיקות מקיפות שעשיתי שכללו גם בדיקת דם שם נתגלה סוכר ברמה של 273. מחומר שראתי באינטרנט ראיתי שיכול להיות שהסוכרת באה אלי בגלל משקל עודף כ- 150 ק''ג על 182 ס''מ.ראיתי שיכול להיות שאם ארזה - הסוכרת "תידחה". האם מומלץ עבורי טיפול: 1)דיאטי 2)תרופתי 3) אינסולין ביום חמישי בבוקר יש לי תור ואינני יודע עוד על מה תמליץ הרופאה - הייתי רוצה להיות מוכן. האם ייתכן שלא אגיע ישר להזרקת אינסולין ?

מנהל פורום סוכרת