שן אפורה לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/11/2006 | 20:49 | מאת: מירי

בני בן השנתיים וחצי נופל הרבה ונפצע לעיתים קרובות , כנראה שבאחת הנפילות נפגעה השן העליונה הקידמית שלו,והופכת לאט לאט לאפורה. מה עושים? האם יכול להיות שזה לא מנפילה? הילד שותה מטרנה לפני השינה , קשה לי לגמול אותו מכך. תודה מראש מירי

02/12/2006 | 07:02 | מאת: ד"ר גרינבאום

מירי שלום. כנראה שבאחת או ביותר מהנפילות של בנך בן השנתיים וחצי נחבלה השן והשחירה מתוצרי הפירוק של שטפי הדם שנוצרו בתוכה .תץוצרי פירוק אלה של ההמוגלובין בשן הם כהים בגוון אפור עד שחור .זה איננו אומר כלום לגבי חיות השן הפגועה .זאת יוכל לומר לך רופא שיניים שייבדוק אותו וימליץ על טיפול או מעקב לאורך כל זמן שהותה בפה ועד להתחלפותה בגיל 7-8 שנים .במידה ובשן מתפתחת דלקת -יהיהצורך לשקול טיפול שורש ואפילו עקירה .

מנהל פורום רפואת שיניים