תנודות הורמונליות כל חודש שפוגמות באיכות החיים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/09/2023 | 20:05 | מאת: אדווה

בת 44, בריאה בדרך כלל, למעט השימוטו 72 תת פעילות 6, יש תסמונת PMDD ברקע האם אנדוקרינולוג יכול לעזור במצב של תנודות הורמונים שגורמים להפרעות קצב לפני ואחרי ביוץ ולפני ואחרי מחזור? נעשה בירור קרדיאלי מאוד מקיף שיצא תקין. מאוד פוגע לי באיכות החיים ומכניס אותי לפחדים מטורפים כל ביוץ וכל מחזור ההורמונים גורמים לי לכאבי שיניים חזקים שעוברים מיד בתום הביוץ/המחזור ולהפרעות קצב שקורות בגלל התנודות הורמונים, אשמח לדעתך מה הטיפול הזה במידה וזה קשור לתנודות הורמונליות כאשר כל הבדיקות לבביות בסדר. יש צמחים/תרופות/תוספי תזונה שיכולים לעזור? האם זה יכול לקרות באמצע החיים המצב הזה ? פרופיל הורמונלי נעשה והוא לפי רופא פריון די בסדר. חוץ מהמדד בלוטת תריס תת 6, והשימוטו 72. תודה לך אצפה לשמוע דעתך.

אדווה שלום ותודה על שאלתך. נראה לי שכדאי לך לפנות ליעוץ אנדוקריני אם כי ברור שהאבחנה העיקרית הדורשת טיפול אצלך היא כמובן PMDD בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי