המוגלובין שעלה פתאומית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/03/2019 | 00:19 | מאת: מירה

שלום רב. אני סובלת מאלפא תלסמיה כמובן מלידה ההמוגלובין אצלי בדרך כלל נע סביב 9. לאחרונה ירד קצת ובבדיקה הבאה עלה מסביבות 8 ל10.5 סובלת מאוד מסימנים לא ברורים. בבירור . כאבים בגוף, טשטוש ראיה, פזילה במיוחד אחרי מדידת לחץ דם ,פצעים שיוצאים וחוזרים ,כאבי בטן חזקים וכאבי בנגיעה בבטן בעיקר בצידי הבטן ,תחושה של פרפרים בבטן העליונה רגליים שנרדמות ,כאבי אוזניים וגרון שבאים וחולפים קושי ,להתרוקן במתן שתן תחושה של הפרעות קצב כאבים בפרקים שבאים והולכים, לחץ דם מתנדנד ולאחרונה עלה במיוחד.וכעת גבוה. סוכר שעולה לפרקים ,ירידה במשקל לפעמים חוסר שיווי משקל וגרירת רגל. אלרגיות , שלפוחיות אחרי גירוד או פצעים בשורה, התקפי קור בגוף גירוד בחצי לשון התנפחות חניכיים בעיקר אחרי חפיפה עם שמפו, כאבי ראש חזקים לפעמים נזילת רוק שאחריה לפעמים יוצאים פצעים בפה קושי בבליעה עם כאב הדברים בדרכ בהתקפים ועוד תופעות מציקות האם יש קשר בין השינוי הפתאומי בהמוגלובין לתופעות אלו. מעולם לא היה לי המגלובין גבוה כל כך . הייתי לפני כמה שנים חולת סרטן שד והבראתי . קיבלתי אז הרבה מנות דם הפרטין עלה מעל הנורמה אבל לאחר תקופה חזר לנורמה . העליה הפתאומית בהמוגלובין חדשה . תודה רבה.

14/03/2019 | 08:52 | מאת: מירה

מוסיפה לשאלה אני מוסיפה בבקשה, מתעוררת לאחרונה עם התמתחויות קשות שיודעת שיעלה הלחץ דם אחריהם, לםעמים מתעוררת מזיעה, לפעמים התקף שלשול וכן טשטוש בראיה . התקפים של כאב בגב. קפיצות של הבטן ולפעמים בחילות

את מציגה תלונות שונות וקרוב לוודאי אין קשר לעליה במוגלובין. להפך, עליה בהמוגלובין אמור לשפר את ההרגשה הכללית.

מנהל פורום המטולוגיה