בדיקות דם וחשש מלימפומה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/01/2019 | 10:31 | מאת: שייקה

שלום ד"ר ראשית כל תודה על המענה . בן 44 , בריא בדר"כ עושה ספורט רכיבת אופניים כ 60 ק"מ בשבוע עשיתי בדיקות דם לפני 3 חודשים שהיו תקינות לחלוטין . בחודש וחצי האחרונים חוויתי מס אפיזודות של הזעת לילה מוגברת אם לדייק 4 פעמים ובשבועיים האחרונים החלו כאבי בטן , יציאות מרובות מהרגיל , צרבות , כאבי שרירים ללא חום ,ללא ירידה במשקל. פניתי לרופאת המשפחה שאמרה שהיא מוטרדת מהזעות הלילה וכדאי שנעשה בירור ללימפוומה ומהאזנה שלה לבטן לי התרשמה שמדובר יותר בוירוס בטן . בבדיקה לא נמושו בלוטות לימפה בכל התחנות פרט למפשעה שלא נבדקה . נשלחתי לבדיקות דם , שתן ותרבית שתן והפניה להמטולוג : ספירת דם , שקיעת דם,LDH ,הפטיטיס , שתן ותרבית שתן ,HIV, PSA, תבחין נשיפה להליקובבטר- כל הבדיקות תקינות מלבד כולסטרול וטרגליצרידים שמשום מה הרימו ראש מהבדיקה האחרונה מלפני 3 חודשיםו ALT מוגבר מעט 54. מאז הביקור אצל הרופאה - עבר שבוע חלפו כאבי הבטן, כאבי השרירים, היציאות חזרו למצב הרגיל שלהם וסהכ אני מרגיש מצויין פרט לצרבות שנשארו .אין לי חום, אין ירידה במשקל להפך עליתי במשקל,לא מרגיש חולה עייפות או חוסר אנרגיה . קבעתי תור להמטולוג אבל התור ארוך . האם מהצגת הנתונים היבשה כפי שהיא יש משהו שיכול עדיין לעורר חשד ללימפומה פרט ל 4 אפיזודות של הזעות לילה בחודש וחצי האחרונים ? האם ה ALT המוגבר יכול להיות קשור לעליה בערכי העולסטרול והטרגליצרידים ? ...בעבר היה לי כבד שומני מעט תזונה ודיאטה פתרו את העניין בעבר סבלתי מגסטריטיס בקיבה והתחושות של הצרבת מוכרות לי , אני אפנה גם לגסטרו . המון תודה

הממצאים שתיארת לא ספציפיים ואינם מעידים בהכרח על לימפומה. בשחב זה ממליצה להמשיך מעקב אצל רופא המשפחה.

מנהל פורום המטולוגיה