אנמיה בהריון כתוצאה מתלסמיה מינור

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/08/2017 | 13:31 | מאת: עדי

שלום אני בהריון שבוע 22. ברקע תלסמיה מינור ..מתחילת ההריון ההמוגלובין יורד באופן קבוע מ11.5 בתחילת ההריון וכעת עומד על 8. לוקחת אקטיפרין וברזל טבעי( עד לפני חודש לקחתי פריפול) כתוצאה מהאנמיה והתלסמיה גם התפתחה המוליזה: המוגלובין נמוף, הפטוגלובין נמוך, LDH גבוה, רטיקוליציטים גבוהים איירון וטרנספירין מלאים יש לציין כי התופעות הללו היו גם בהריון קודם והצלחתי להגיע ללידה עם המוגלובין 8 יציב ועבר בשלום אך הפעם מרגישה חולשה האם מומלץ לקבל עירוי ברזל בהריון? אנייודעת כי בארהב ובאירופה ההמצלה היא לא לתת וונופר בהריון. מדוע? תודה עדי

במידה ויש עדות ברורה של חסר ברזל בהריון (פריטין נמוך), אן מניעהממתן עירוי ברזל בהריון אחרי שבוע 14.

מנהל פורום המטולוגיה