מפרצת שאובחנה באקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

28/09/2023 | 02:06 | מאת: ארי

אני בן 64 נוטל תרופות טריטייס 5 מיקרופירין75 טמבוקור 50 קרדילוק 0.6 אומפרדקס 20 בשנת 2014 עברתי מצב של ריפרוף פרוזדורים של כשעתיים שלוש בעיקבותיו ניתן לי הטיפול בטמבוקור לפני שנה ביצעתי אקו לב שלא מצא ממצא חריג השנה בקרתי אצל הקרדיולוג לביקורת וקבלתי לבצע אקו חוזר והולטר שעדיין לא בוצע האקו שנעשה השבוע איבחן את הדברים הבאים. חדר שמאלי אינו מורחב,דפנותיו בעובי תקין,היתכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה. 60%LAVI ללא הפרעה דיאסטולית,לחץ מילוי אינו מוגבר E'SEPT 11 E\E 7 פרוזדור שמאלי אינו מורחב LAVI28ML\M2 חללי הלב תקינים מסתמים ניפתחים הייטב מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים ,מעובה,דליפה אאורטלית קלה מסתם מיטרלי מעובה,שצניה קלה של העלה האחורי,דליפה מיטרלית קלהדליפה טריסקופידלית מינימלית IVCאינו מורחב,תמט נשימתי תקין לחץ ריאתי סיסטולי מוכרך כתקין[SPAP 26+RAP5=31 MM HG]לא הודגם נוזל פריקרדיאלי מפרצת במחיצה בין עלייתית אך ללא מעבר דרכה בבדיקת TTE שאלתי היא בעיניין המפרצת מהי משמעות מפרצת כזו? טריגר לפירפור? המפרצת אני מניח לא תעלם נכון? האם היא עלולה להתפוצץ לדמם קטלני? מבחינת קרישי דם יש לה תפקיד אפשרי בעיניין? כייצד להיתיחס לממצא זה? ואשמח לשמוע הערה על ממצאי המסתמים בתודה רבה מראש

שלום וברכה מממצאי האקו שצירפת לא הייתי חושש יתר על המידה ואין ממצא שמחייב טיפול כירןרגי דחוף, הייתי פונה לקרדיולוג מתאים בכדי שיעבור על הממצאים ןיסביר לך במקרה הצורך האם יש צורך בטיפול שמרני. בברכה, ד״ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה