שאלה לד"ר-האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

24/07/2023 | 18:59 | מאת: שואלת

שלום בת 32. כחלק מטיפולי פיזיותרפיה שאני עוברת הפיזיוטרפיסטית מניחה על מרכז החזה משקולות בסך 15 קילו כדי לתרגל נשימה סרעפתית ולא נשימה מהחזה. התרגול אורך שעה. האם יכול להיגרם נזק כלשהו לחזה או ללב כתוצאה מכך שבמשך שעה יש על החזה משקולות במשקל 16 קילו?

שלום וברכה. אמנם אני לא בתחום הזה אבל מעולם לא שמעתי על תרגיל נשימתי שמבוצע על ידי פיזיותרפיסט מוסמך בו שמים משקולת כבדה על החזה למשך שעה. בכל אופן, חוץ מזה שזה נשמע כואב ולא נעים אני לא חושב שזה יכול לגרום ממש נזק למבנה בית החזה או ללב, מדגיש כי הפורום הזה נותן מענה לשאלות שקשורות לניתוחי לב פחות בתחום הפיזיותרפיה או רספירולוגיה. תודה ובברכה, ארי.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה