חשיבות הדופק במהלך ההחלמה מניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

12/02/2024 | 19:21 | מאת: אורי

שלום. עברתי אצלכם ניתוח מעקפים לפני שנה וחודשיים. אני בן 60 . מזה כשנה נמצא בשיקום לב במאיר במהלכו עברתי בדיקות מאמץ. שתי האחרונות היו טובות מאד. אני פגוע פוסט טראומה מכל האירוע . עברתי שני טיפולים פסיכולוגים ועדיין לא השתחררתי לגמרי מזה. אני מציין את זה כדי שיובן הרקע שלי. בעבר עד לניתוח לא הייתי ״כזה״ בכלל. לעניין הדופק . במהלך האישפוז עברתי עליית דופק שסידרתם. שוחררתי עם קרדילוק 5 מ״ג ודופק של יותר משמונים. לאחר חודשיים הורדתי את המינון ל 2.5 והדופק ירד בהדרגה במשך שנה עד שהגיע לרמה ממש נמוכה של 47 בשינה וסביב 55 במנוחה עירנית . לפני חודש חצי התחילה אצלי תופעה של פעימות מוקדמות כל כמה שעות. זה מאד הפריע לי והקרדיולוג אמר שזה כנראה בגלל הדופק הנמוך מידי. לפני כחודש שינינו מינון ל 1.25 מ״ג . הדופק בהתחלה הגיב בעליה של בערך 10% אחר כך ירד שוב לפני שבוע וחצי ניסיתי לוותר על הקרדילוק בכלל אבל החזרתי לאחר ארבעה ימים של הרגשה לא נוחה ודופק גבוה מידי באימונים . כרגע אני עם מינון של 1.25 מ״ג והדופק במנוחה עירנית אם אני רגוע הוא 63-73 . כאמור אני פגוע נפשית מכל האירוע ולא מתבייש בכך. אחד העוגנים שלי במהלך השנה היה נתון הדופק הנמוך עכשיו כשהוא עלה לאחר שינוי הקרדילוק אני קצת ״אבוד״ . השאלה שלי היא האם בכלל יש משמעות מבחינת התקינות של המערכת לרמת הדופק שתיארתי שנה ויותר לאחר הניתוח . האם הרמה הזאת אם תתייצב היא תקינה. האם נכון מסיבות אחרות להישאר עם קרדילוק במינון המינימלי הקיים 1.25 מ״ג שאו ברכה כל הצוות של המחלקה. אני זוכר אתכם לטובה. אורי.

שלום אורי ראשית אני שמח לשמוע שאתה מתמודד בגבורה עם מה שעברת, בהחלט יש השפעה נפשית מניתוח לב ולעיתים ההתמודדות הנפשית לא בטלה אל מול ההתמודדות והשיקום הפיזי. לעניין הדופק נשמע שהרופא המטפל שלך מטפל בך כראוי ושינה לך את מינוני התרופות למצב שהדופק כעת הטווחי הנורמה. מאחל לך בהצלחה ויישר כח. בברכה ד״ר אי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה