האם לפנות לכירורג חזה או קרדיולוג

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

10/05/2023 | 20:57 | מאת: דנה

בת 49 ,מזה מס שנים בסיטי התגלה ציסטה בפריקרד שגדלה לממדים של מעל 8 ס מ! לי יש תחושה של קוצר מידי פעם ותחושה שאין לי מקום להכניס אוויר. באקו רואים הפרעה בהענות דיאסטולית e/e 6.5 ( לדברי הקרדיולוג ממצאי זה גורם לקוצר) ופרוזדורים מוגדלים. לא מציינים את הציסטה!!! הופנתי לcmri שאלתי אולי זה לא בפריקרד כי לא רואים אותה באקו? ואולי זה בזבוז זמן לעשות cmri שהוא רק ללב? למי לפנות לכירורג חזה או קרדיולוג? סליחה על השאלה המורכבת

שלום וברכה, אם אכן יש ציסטה במיימדים כאלה הגיוני שנראה אותו גם באקו ועל כן מוזר לי שאת מציינת שלא נראה. באיזו הדמיה הציסטה אובחנה מראש? CMR נשמעת כמו בדיקה נכונה על מנת לאבחן את הממצא. לאחר ההדמיה המוצעת הייתי חוזר לקרדיולוג ואם יוחלט שזה לטיפול, יש לשקול ניקוז או באספירציה או בניתוח ואז אנחנו מנתחי הלב והחזה קרוב לוודאי שניהיה הכתובת שלך. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה