דליפה קשה במסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

21/11/2023 | 21:22 | מאת: דודו

שלום דר, אני חולה מסתם מיטרלי בעל דליפה קשה..כרגע רק במעקב..הקרדיולוג אמר שאני אצטרך ניתוח בבוא העת. רציתי לשאול במהלך הניתוח שהחולה מחובר למכונת לב ריאה..טכנית מוציאים את הלב החוצה(מהגוף) ומתקנים את המסתם ..ולאחר מכן ״ משתילים ״ בחזה את הלב בגוף האדם??

מרבית ניתוחי הלב מבוצעים לאחר חיבור למכונת לב ריאה המאפשר לנו המנתחים לבצע את הניתוח בביטחה, הלב נשאר במקומו הרגיל ולאחר הפעולה הרצויה (תיקון או החלפת מסתמים, מעקפים וכדו) מתנתקים ממכונת לב ריאה. בשום שלב אין הוצאה של הלב ממקומו. פעולה זאת קוראת רק בהשתלת לב. לעניין מחלת המסתם שציינת שממנה אתה סובל אתה מוזמן לפנות אלי להמשך הבירור בברכה , ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה