חור בריאה של צעיר בריא בן 22

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

04/01/2024 | 15:24 | מאת: מן

כיצד מטפלים בצעיר בן 22 שסבל בכאבים בחזה ואובחן שיש לו חור בריאה

שלום חזה אוויר נגרם בדכ מהתפוצצות של בולה (מעיין בלון קטן) מפסגת הריאה. גורמי סיכון אנשים רזים, גבוהים שמעשנים (אבל לא רק) האבחנה של חזה אוויר נעשית על ידי צילום חזה או סיטי, הטיפול הראשוני במקרים של חזה אוויר ביינוני-גדול הוא בדכ בניקוז האוויר על ידי נקז חזה, במקרים של חזה אוויר קטן ניתן לטפל שמרנית. בהמשך ולאחר הטיפול הראשוני מנתח החזה יבקש לבצע ככל הנראה סיטי ובאינדיקציות מסויימות לשקול ניתוח להסרת הבולה. יש לקבוע פגישת יעוץ במרפאת ניתוחי חזה שבמוסדינו. 039377457 או 039376701 בברכה, ד״ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה