סימפטומים מוזרים וחסרים של PTSD

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

23/06/2010 | 16:44 | מאת: יגאל

לפני מספר חודשים עברתי אירוע של "תקיפה " התנפלות של כמה בני נוער, שלוואה בקרשים וכו'. לאחר שבועיים במקרה היה עוד אירוע דומה שקרה מתחת לבית . מה שהחל לאחר מזה זה חודשיים של המנעות מללכת במקומות מסוימים ,הליכה ברחוב וכל הזמן חיפוש אותם אנשים על מנת לא לפגוש אותם שוב. , התחילה אצלי במקביל רגישות לרעשים פתאומים , וסף גירוי נמוך יותר, כשזורקים כדור , או כשמישהו מתקרב אליי עם היד . אבל המשכתי לתפקד. עבדתי עם הזמן הענין קצת נרגע וכעמט הפסקתי לחשוב על זה. אחרי איזה חודש היה לי איזה התקף חרדה בעבודה, ולאחר מכן התחילו מן פחדים חברתיים, סף גירוי נמוף נבהל מדברים בקלות , רגישות מופרזת לרעשים, כל הזמן הרגשה של מתח תמידי וקשיון בצואר ,טקים וקפיצות שרירים בגוף , דברים שבעבר לא הלחיצו אותי מלחיצים וגורמים לתגובות פיזיות ,כמו לשבת בספריה ,ללכת לבר . וכל הענין שאני כמעט ולא חושב על אותו אירוע של התקיפה זה לא מסעיק אותי הרבה, אין לי סיוטים , אין לי פלשבקים . אלא פשוט איזה עוררות תמידית שלא עוברת. עם מתח מתמיד ודכאון בעקבות אמונה שזה לא יעבור. מה זה יכול להיות ? פסיכאטר אחד הבחין את זה כPTSD אבל הקטע שאני לא חושב על האירוע כמעט, אלא כאילו שמשהו נדפק במערכת העצבים. ככה אני מרגיש. אני מאוד אודה לתגובה מקצועית של מה זה יכול להיות. (אם אני לוקח שני כדורי קלונקס, הכל עובר ואני מרגיש כמעט רגיל ) תודה

שלום יגאל, הסימפטומים שלך מתארים באופן בהיר ומדויק את מצבך. הם לא סימפטומים חסרים, משום שפוסט-טראומה מתבטאת באופן שונה ומיוחד אצל כל נפגע טראומה. אכן, טראומה היא פגיעה המשנה משהו בתחושה הבסיסית שלך, וחשוב ללמוד כיצד להתמודד עם הפגיעה. כדורים פסיכיאטריים יוכלו לסייע לך להפחית סימפטומים מסוימים, אך לעתים יש להם תופעות לוואי ולעתים הם מפסיקים להשפיע. הרבה יותר יעיל לבקש סיוע ולפנות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, אצל מטפל המומחה בפוסט-טראומה, כדי שתוכל ללמוד דרכים להתמודדות יעילה עם מצבך החדש. ככל שתקדים לבקש עזרה מקצועית תמנע מעצמך קשיים שילכו ויתגברו עם השנים. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

16/09/2010 | 01:39 | מאת: יגאל

עברתי מאז טיפול EMDR שלא עזר. וטיפול תרופתי של SSRI שלא עזר. חיי הפכו לגהנום מאז המקרים, ואני לא רואה שום אור במנהרה.... הבעיה שלי שכל הענין של הפלשבקים , סיוטים, מחשבות על האירוע, לא קיים אצלי לחלוטין. כשאני חושב על האירועים שהביאו אותי למצב הזה אין בי שמץ של פחד או רגש כלשהו שעולה. מה שקיים מאז זה עוררות מוגברת מטורפת, חרדה מכל דבר בעולם , דריכות ורגישות חזקה מאוד לכל תנועה לכל רעש וקשיים בריכוז...... סימפטומים שלא מאפשרים לי לתפקד. הרגליים שלי רועדות בתור בבנק, אני בקושי מצליח לצאת למכולת... איזה סוג של עזרה נפשית אני יכול לקבל כשהרגשות מנותקים לחלוטין מהטראומה המקורית ...... . ? התיאשתי לחלוטין מכל סוג של עזרה פסיכולוגית .... העוררות הזאת כל כך חזקה ופזיולוגית.....אני נבהל אפילו כשכלב קטן נובח עליי.... פשוט גהנום

מנהל פורום טראומה והלם-קרב