ריצה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

02/03/2019 | 13:08 | מאת: מאור

שלום ד"ר, תודה רבה. בהמשך לשאלתי ובעיקר כדי להרגיע את עצמי אשמח לחוות דעתך בנושא. אני בן 19, חייל. לפני שנתיים היו לי כאבי חזה במאמץ ובאותו זמן נמצאה אוושה סיסטולית שבאקו לב יצאה פונקציונלית. בגלל הכאבים עברתי בדיקת מאמץ שיצאה תקינה ולבסוף הרופא אמר שהכאבים לא מדאיגים. כמה חודשים אחרי שהתגייסתי היה יום אחד בו הייתי כל היום במאמץ ובסוף היום למרות ששתיתי הרגשתי סחרחורת וחולשה שנשארה כמה ימים. מאז היו כמה פעמים בהם לאחר פעילות מאומצת (לדעתי ארוכה או בה ממש התאמצתי) הופיעו יום יומיים אחרי חוסר יציבה וחולשה שכל תנועה הייתה גורמת לה. החולשה עברה אחרי כמה ימים. כמו שאמרתי זה לא קרה בכל פעילות אלא כמה פעמים. בעקבות זה עברתי שוב אקו לב תקין חוץ מ trace regurigation במסתם המיטרלי minimal regurigation במסתם הטריקוספידלי. לחץ דם ריאתי 24. כמו כן בדיקת המאמץ תקינה. פנימאי הציע שאולי זה לחץ דם נמוך, משהו לבבי או רבדיומיוליזיס - והציע לעשות CK ואלקטרוליטים יום אחרי אימון (לא עשיתי). בבדיקה רגילה יצאו תקינים (CK 98 נורמה עד 190, סודיום 137 נורמה 136-148 פוטסיום 4.1 נורמה 3.5-5.2) שאלותיי: 1. מכיוון שאני חוזר להתאמן, אם מופיעים כאבי חזה זה בסדר? 2. לגבי תופעת החולשה - אם אתחיל להתאמן וזה יקרה - יש לך רעיון מה הסיבה? 3. קורה בלי קשר אבל גם בבדיקת המאמץ שלאחר אימון לוקח לדופק הרבה זמן לרדת, לדעתי שעות. האם זה תקין? במבחן המאמץ בסוף הבדיקה מ201 ירדתי ל116 וזה נשאר גבוה. תודה

02/03/2019 | 13:12 | מאת: מאור

לחץ דם דיאסטולי 58-63 בכמה מדידות והסיסטולי 110-120 נאמר לי שתקין.

היי מאור, עד כה לפי מה שאתה מתאר כל הבדיקות שלך תקינות. כאבים בחזה במהלך פעילות גופנית אינם ממצא תקין. אם אכן אתה מרגיש כאבים בחזה ממליצה לפנות למרפאה ולהיבדק. לגבי הדופק, יתכן ומנוחה הדוםק שלך מהיר ולכן לאחר מאמץ חוזר לנורמה. ניתן לבדוק זאת בהולטר לב ל 24 שעות שבמהלכו תשלב אימון גופני. בהצלחה!

ראה תשובה מטה בשאלה ששלחת

16/03/2019 | 15:01 | מאת: מאור

תודה רבה. אני אשים לב בפעם הבאה שאעשה ספורט אם זה כאבים או דקירות או כאבים בעצם כי אני לא חושב שזה היה כאב לוחץ. זה משנה? האם יש לך הסבר אם החולשה תקרה שוב? לגבי הדופק - לדעתי במנוחה הוא 60. אנסה לבקש מהרופא בצבא לבצע הולטר לב. אם זה באמת 60 ירידת דופק איטית מעידה על בעיה? תודה

16/03/2019 | 15:59 | מאת: מאור

אוסיף עכשיו שהרגשתי לא טוב קצת חולשה כמו התופעה שתיארתי (זה קרה לפעמים גם במנוחה). מדדתי לחץ דם הדופק היה 61 אבל הופיע סימן של אי סדירות דופק. בפעמים הבאות שמדדתי זה לא היה. יכול להיות שאחרי הכל מדובר בהפרעת קצב? להסביר לרופא את המצב ולבקש הפניה לקרדיולוג? אציין שוב שגם הכאבים לא מופיעים כל הזמן במאמץ. תודה

היי מאור, עניתי לך על השאלה, ראה בשרשור מטה

תשובה לשאלה נמצאת בשרשור הקודם

17/03/2019 | 11:40 | מאת: מאור

שלום ד''ר, הוספתי 2 הודעות חדשות. אשמח לתשובתך

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט