שלשולים, כאבי בטן, גזים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

27/07/2019 | 22:21 | מאת: דניאל

שלום, בחודשיים האחרונים יש לי הרבה שלשולים, צואה רכה (לפעמים 4-5 פעמים ביום), המון גזים וכאבי בטן. עשיתי בדיקות דם מורחבות, הכל נמצא תקין , כולל בדיקת צואה (אין טפילים ופרזיטים). אין לי דם בצואה. הייתי לפני מספר ימים אצל גסטרואנטרולוג ואני צריך לעשות בדיקות דם נוספות (לשלול קרוהן/צליאק/קוליטיס) ובדיקת צואה נוספת (לבדוק קלפרוטקטין) כמה שאלות: 1. עד שאעשה את כל הבדיקות, אני יכול לקחת סטופיד וקל בטן, גם חודש-חודשיים? יש הגבלה כמה כדורי קל בטן וסטופיד אפשר לקחת ביום? כי לפעמים אני לוקח 2 כדורי סטופיד ביום ו-4 כדורי קל בטן, זה יותר מדי? זה יכול לגרום לי נזק? 2. אם כל הבדיקות יצאו תקינות, והבעיות ימשיכו, אני אצטרך לעשות בדיקה קולונסקופיה ובדיקת גסטרוסקופיה? 3. יכול להיות שיש לי סרטן המעי הגס? 4. אם אני לוקח סטופיד, זה משפיע על הבדיקת צואה? יש לציין דברים נוספים: * אני לא מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל (גם לא יין ולא בירה) * הכבד שלי שומני (עשיתי אולטרסאונד בטן לפני שנה והכל תקין) * אני לא עושה ספורט מיוחד (עושה הליכה של חצי שעה כל יום, ובנוסף אני עובד בחנות בעמידה והולך הרבה בחנות) * לא עליתי/ירדתי במשקל באופן חריג בשנה האחרונה * אני כבר שנה לוקח כדורים פסיכיאטריים וכדורי שינה (ציפרלקס, מירו, בונדורמין, אלפרליד) * אני בן 30, אין לי מחלות מיוחדות * ב-3 חודשים האחרונים יש לי שלפוחית ״רגיזה״, יש לי פיפי כל שעה-שעתיים, לפעמים יש ימים שיש לי פיפי כל חצי שעה (לא כמויות גדולות של שתן, ואני לא שותה יותר מדי, ואני שותה נס קפה פעם אחת ביום) * עשיתי בדיקות שתן מורחבות - אין זיהום ואין דלקת. הכליות במצב תקין.

שלום לך . אני מבין את התסכול שלך . אבל זה לא בדיוק עונה לתחום שלי , אני כירורג-מנתח של מחלות ושט -קיבה לצערי השאלה שלך יותר מכוונת לרופא גסטרו . הבנתי שאתה במהלך הבירור וכמו שזה נראה בירור נכון . עליך לעשות קולונוסקופיה ובדיקות דם למחלות ספיגה , לא נראה שזה סרטן מעי הגס . רצוי לא להגזים עם כדורים סטופיט מאחל לך בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה