הפרעת קצב חוזרת חוסר אונים של הרפואה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/08/2018 | 01:51 | מאת: רונן המיואש

עברתי הכל: לפני 14 שנה התקף לב מעקפים לפני שלוש וחצי שנים דום לב בבית החולים{vt'vf'rec}, va,} השתילו לי גם icd c באותו אישפוז. אי ספיקת לב ואקו 25 אני בן 56 ולפני חודשיים אחרי שקט ארוך שוב פירפור ואבלציה מוצלחת לפי הרופא. לפני שלושה ימים היתה לי סחרחורת בבדיקת icd ראו היום nsvt לעשרים שניות{דופק 160} איזה יאוש! שוב פחד ולחץ מהעתיד.מקבל פרוקור קרדילוק עשר והתחלתי אינטרסטו 100... אני מפחד כמובן מדום לב או שיהייה התקף במקום לא צפויי. הרופא בבית החולים שעשה אבלציה טוען שזה שתוך עשרים שניות הסחרחורת חלפה זה מעודד ולא אומר שהאבלציה נכשלה. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת האם זה נכון והאם יש איזה דרך למנוע את ההתקף הבא? יש לציין שכבר הגעתי להליכה של 40 דקות בקלות לפני ההתקף האחרון

שלום רב. קשה לי לתת "חוות דעת" בחושך. אתה מתאר הפרעות קצב שונות, אבלציה לפרפור והפרעת קצב שלווה בסחרחורת - אחרת. אני מניח שמקום לשאול לאלות זה מרפאה של רופא שמטפל בך ומכיר כל ההיסטוריה. תמיד יש אפשרות לקבל דעה שנייה. בכל מקרה עם ICD אתה מוגן, אין סיכון לדום לב. כן עדיין יכול להיות אירוע שיגרום לאיבוד הכרה לשניות, אבל לא דום לב. חשוב גם לציין שלא כל אירוע שהיה לך בחיים זה אירוע של הפרעות קצב. "התקף לב" זה אוטם שריר הלב ולא הפרעת קצב ולא מה שקורה לך עכשיו. אני מציע לשאול את השאלות אצל קופא שמכיר אותך ואם עדייןיש ספיקות - לפנות לדעה שנייה

20/08/2018 | 14:01 | מאת: רונן

ראשית תודה רבה. כל הכבוד על התשובה המהירה. אלך לשמוע מומחה כפי שהמלצת. בינתיים אנסה להיות ברור יותר: אוטם היה לי לפני 14 שנים ועברתי צינתור ומעקפים שפתוחים עד היום{ שומר על תזונה-רזה וספורט} , vfהיה לי בתחילת 2015 בבית החולים אחרי שהיה לי vt בבית ואז קיבלתי icd פלוס פרוקור אבל אחרי שלוש וחצי שנים של שקט ,לפני חודשיים בעקבות דופק 160 עברתי היפוך כי הייתי מתחת לvt zoon עברתי אבלציה מוצלחת שלsmvt התאוששתי לאט לאט חזרתי לעשות ספורט ואז לפני ימים: בום....אחרי מאמץ ומקלחת חמה שאחריה שוב...סחרחורת...מיון 167 דופק שהה לפי ה icd 22 22 שניות. האם אני מבין נכון? האבלציה הועילה{כי זה היה רק 22 שניות} האבלציה היא כישלון כי זה בכלל קרה...והאם בעצם אני "פצצה מתקתקת" שבכל רגע הדופק יכול להפתיע ולעלות?

מנהל פורום הפרעות קצב לב