נגישות
נגישות

טכיקרדיה חדרית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טכיקרדיה: כשהלב דופק מהר

האם אתם מרגישים דופק מואץ או פעימות לב חזקות ובלתי סדירות גם ללא מאמץ או אפילו בזמן מנוחה? ייתכן שאתם סובלים מהפרעת קצב לב מהירה הנקראת טכיקרדיה טכיקרדיה, המונח הלטיני לדופק לב מהיר (טכי - מהיר; קרדיה - לב). כאשר דופק מהיר איננו נובע מעלייה טבעית של הדופק כתגובה למאמץ או למצב דחק, יתכן שמדובר בהפרעה בקצב הלב.מהם הסוגים השונים של טכיקרדיה? סינוס טכיקרדיה - דופק מהיר, שמקורו בקוצב הלב הטבעי - בעקבות מאמץ, התרגשות, מחלה המלווה בחום גבוה. במקרים אלה, המערכת העצבית האוטונומית שאחראית על ויסות פעולות הגוף שאינן מכוונות באופן מודע, כגון קצב הלב ונשימה, מפרישה אדרנלין - המעלה את הדופק. כאשר יש פעימה אחת או יותר החורגת מדפוס הפעימות הסדיר, לעיתים נגרמת תחושה שהלב הולם בחוזקה. פעימות אלה נקראות פלפיטציות - ומי שסובל מהבעיה חש שהדופק שלו בלתי תקין. מקורן של פעימות מוקדמות ותחושה של דופק לא סדיר יכול להיות מחדרי הלב - פעימה מוקדמת...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטכיקרדיה חדרית

קצב לב מהיר - תמונת המחשה
קצב לב מהיר מהו תפקידה של האנטיביוטיקה? אילו תכשירים נכללים תחת הכינוי "אנטיביוטיקה"? מהן תופעות הל...
הפרעות בקצב הלב - תמונת המחשה
הפרעות בקצב הלב התקפי לב הם סיבת המוות השכיחה ביותר באוכלוסייה. אמנם לא תמיד ניתן למנוע אותם, אך במקרים...
ללמוד עוד על טכיקרדיה חדרית
טכיקרדיה: כשהלב דופק מהר-תמונה

האם אתם מרגישים דופק מואץ או פעימות לב חזקות ובלתי סדירות...

מאת: ד"ר פרידברג...
24/09/2017
הפרעות קצב: חשוב לשים לב-תמונה

הלב מדלג על פעימה? ככל הנראה מדובר בהפרעת קצב שכיחה ובלתי...

מאת: קרדיולוגיה...
21/05/2017
התקן מתקדם לניטור הפרעות קצב לב-תמונה

לראשונה במרכז הרפואי ת"א: הושתל התקן המתקדם בעולם לניטור...

מאת: מערכת zap...
08/09/2014
הפרעות קצב: שימו לב-תמונה

הפרעות קצב לב הן מצב נפוץ שעשוי להתבטא בקצב לב איטי או מהיר...

מאת: ד"ר רון סלע
25/09/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטכיקרדיה חדרית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טכיקרדיה חדרית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום 1.האם אירועי VT קצרים שמתרחשים אחת לכמה חודשים עם תסמינים של סחרחורת ודפיקות לב במנוחה מסוכנים? 2.האם זה מצריך טיפול כלשהו? 3.האם מסוכן לעשות פעילות גופנית מאומצת שגורמת לפעימות מוקדמות במאמץ שברקע חשד לVT?

במצב כזה דרוש בירור כולל מספר בדיקות ואז החלטות לגבי מאמץ, צורך (או לא) לטיפול כו'

ואם יש רק חשד בינתים עד שאעשה את הבדיקות עדיף שלא לעשות מאמץ? זה מצב חירום?

היה לי תושה שהלב מתהפך אחר כך סחרחורת ואחר כך דופק מהיר.. האם הסחרחורת לא אמורה להגיע כשהדופק מהיר? למה היא הגיעה לפני הדפיקות לב? יש לזה הסבר פיזיולוגי?

מצב חירום זה מצב מאובחן. ממש לא ברורות לי שאלות. מה זה "חשד ל-VT"? או שאובחן VT או שלא אובחן אין משהוא באמצע. אם לא מאובחן - למה עלתה השאלה בכלל. אם כן מאובחן- ראה תשובתי הראשונה

שלום רב, מזה כמה שנים אני סובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות לעיתים מלווה בדופק מהיר . היקף הפעימות בעבר היה כ-240 ביממה. במהלך אחת מבדיקות ההולטר נצפה גם אירוע vt קצר שבעקבותיו התחלתי טיפול בנורמיטן. במשך כשנתיים וחצי הנורמיטן עזר ולמעט אירועי דופק מהיר קצרים לא היתה עלייה בהיקף הפעימות המוקדמות בכל בדיקות ההולטר שעברתי. לפני מס' חודשים התחילו להופיע פעימות מוקדמות רבות כולל זוגות,שלשות ורצפים של פעימה רגילה פעימה מוקדמת במשך כמה דקות. בדיקת הולטר הראתה כ-3000 פעימות ביממה. אך מלבד פעימות מוקדמות ממקור חדרי חד-מוקדי בזוגות שלשות ורצפים לא אותרו הפרעות קצב אחרות. אקו לב תקין לגמרי. מדי פעם אירועי דופק מהיר לעיתים עם פעימות מוקדמות (דופק מגיע עד 100 בערך). הרופא המליץ על קרדילוק 2.5 מ"ג במקום הנורמיטן והמליץ לשלב אותו עם טמבוקור (50 מ"ג פעמיים ביום). האם בהינתן אקו לב תקין ופעימות מוקדמות ודופק מהיר מדי פעם כפי שתוארו יש מקום להתחיל בטמבוקור? כיום אני נוטלת קרדילוק אך הוא מוריד לי מאד את לחץ הדם וגורם לי לעייפות רבה (בשעות הערב בעיקר) וגם אינו מסייע תמיד להיקף הפעימות המוקדמות. יש ימים שבהם ההיקף פוחת ויש ימים שיש הרבה כולל רצפים ושלשות וזוגות. האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת הקרדילוק בחסם בטא אחר? (האם עשוי להיות יעיל יותר) אני חוששת להתחיל עם הטמבוקור. תודה תודה רבה.

= אין משמעות פרוגנוסטית לפעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד טוב של הלב. מטפלים בהם ממס' סיבות: 1) אם זה ממש מפריע בחיי יום-יום 2) אם כמות הפעימות גדולה מאוד. זה לא 250 ולא 3000. החישוב עושים לפי באחוז מכלל פעימות הרשומות בהולטר. מתחילים לדאוג כאשר זנ עולה ל-20% במעלה, המחמירים - 10%. בחישוב 3000 זה כ-3%. במקרה הזה הסיבה להתערב זה חשד מפגיעה בתפקוד הלב. 3) אם יש פגיעה בתפקוד הלב (ללא קשר הנ"ל לכמות הפעימות). = תופעות לוואי של חוסמי ביטא כן מתאימות לתיאור שלך. זה לא כ"כ קשור לסוגו. אם השאלה למה לא הרגשת את זה עם נורמיטן- זה בגלל הבדל במינונים קרוב לוודאי. = תפני לרופאים שלך בשאלה האם אולי לעשות נסיון של הפסקת טיפול בכלל ואז ביצוע הולטר. = טמבוכור זה טיפול מקובל. מצד שיני לא בטוח שיש צורך בטיפול כלל = חוץ בטיפול תרופתי קיימת אופציה של טיפול התערבותי, צנתורי - אבלציה

גילי שלום לך. אשמח אם נשוחח גם אני סובלת מהתופעה . 0543390020 .

שאלתי נוגעת לפעימות מוקדמות חדריות מהן אני סובלת כבר כמה שנים עם אקו לב תקין לגמרי. בכל בדיקות ההולטר היו פעימות חדריות מסוג בודד אך גם בזוגות בהיקף של 300 לערך על פני היממה. בעבר היה אירוע vt עם דופק 130 ו7 פעימות רצופות. מאז מקבלת נורמלול בהמלצת הרופא . לטענתו בהינתן אקו לב תקין אין דאגה מאירוע הזה ומהפעימות המוקדמות. יש ימים בהם אין לי כלל פעימות (או שהן ממש בהיקף מצומצם - שמתי לב כי הדבר קורה בסמוך למחזור חודשי (אני בת 45). אך כשבועיים מתום הווסת, אני חשה פעימות מוקדמות רצופות ורבות. תופעה זו נמשכת כמה ימים ואז שוב יש רגיעה בהיקף הפעימות. האם יש קשר בין מצב הורמונלי לפעימות ותדירותן? האם כדאי לבצע בדיקות?תודה

שלום גילת, פעימות חדריות מוקדמות זה ממצא מאוד שכיח וקיים בקרב כ 70% מאנשים בריאים, בכמות זו או אחרת. את מתארת כמות שהיא נחשבת קטנה. בשלב ראשון יש לחפש סיבות שעלולות להסביר פעימות מוקדמות ולכן יש לעשות בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס, לחשוב על קשר עם צריכת חומרים שונים כמו אלכוהול, קפה או מצבי מתח. את מציינת את הקשר עם המחזור, זה אומנם לא נחקר ממש לעומק אך כנראה שקשר כזה בהחלט יכול להיות. ככלל פעימות כאלה מעט יותר שכיחות בקרב נשים. התקופה שאת מתארת זה בעצם הביוץ ובהחלט יכול להסביר עליה בפעימות. כמו שאמר הרופא שלך במידה ואקו לב תקין ןבמידה ואין לך סיפור משפחתי של הפרעות קצב לב או מחלות לב אחרות בגיל צעיר הרי בדרך כלל בפעימות מהסוג הנ"ל אין סיכון. אנחנו יודעים שיש גם תקופות בחיים שכמות הפעימות עולה ויורדת ללא טיפול מסוים. אם אין סיבה הפיכה ברורה שניתן לטפל בה והפעימות מפריעות לך אז נורמיטן זה בהחלט טיפול אפשרי. תרגישי טוב

תודה ד"ר בליך על תשובתך ועל ההסבר. שאלתי הנוספת - אני נוטלת נורמיטן מזה כשנתיים, בעיקר בגלל דופק מהיר (שמתלווה לעיתים לפעימות המוקדמות ובהוראת הרופא התחלתי לקחת לאחר אירוע ה-vt שציינתי) האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת הטיפול ? האן חוסם בטא אחר יכול להיות יעיל יותר סימפטומטית? תודה רבה