הפרעת קצב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/10/2017 | 13:58 | מאת: מאור

שלום רב,בן 18.5 עם רקע רפואי של אי ספקת כליות חריפה,יתר לחץ דם עקשני לאיזון (לאמרותץ טיפול תרופתי משולב),GOUT-מגיל 14!,גסטריטיס,תועדו אירועי SVT. אשפוזים רבים בשל דפיקות לב מואצץ ומורגש כלא סדיר ואז מגיע תלונה של שחור בעינים ואז סינקופה-אמיתי. באקו לב-LVH,LV היפרדנמי,ללא הפרעה מבנית,למעט משצויין הכל תקין. הולטר לב: 24 שעות: סינוס טכיקרדיה עד 170 ללא הפרעות קצב,הולטר 48 שעות: סינוס טכיקרדיה עד 220 ללא הפרעות בהולכה,סינוס אריתמיה,פעימות מוקדמות על חדריות בודדות. צנטור וירטואלי-הכל תקין למעט LVH,LV היפרדנמי. תרשימי א.ק.ג: סינוס טכיקרדיה סידרה ללא סימני אסכמיה ללא עדות להפרעת קצב,**לאחרונה**: סינוס טכיקרדיה QTC-500 QT-390 צניחות ST דיפוזיות בעיקר בתחתונים. בהתחלה טיפול תרופתי היה : בקרדיולוג 5 מ''ג עלה ל10 מ''ג לאור המשכות שטכיקרדיה,ללחץ דם: דאוון160*1 ואמלו 10*1 לGOUT-אלוריל 300 פעם ביום,לגסטריטיס-נקסיום 40*2. SVT-במהלך אשפוז במחלקת קרדיולוגיה הייתי מחובר למוניטור 12 לידים ונתפס אירוע של SVT לאמרות טיפול תרופתי והוחלף כל הטפול ללחץ דם ודופק לנאובלוק 100מ''ג*3 ביום לאור אי ספיקת כליות חריפה עדיין אירועים רבים של סינקופה בעיקר במאמץ וגם לא במאמץ כלל לאחרונה חלה החמרה בהרגשה שמתוארת: עייפות יתר,בהליכה קלה ובמאמץ או בעלייה מדרגות(חצי קומה) כאב בחזה,קוצר נשימה דפיקטת לב עייפות יתר שהתחילה פיתאום .לאמרות שיושן מעולה בלילה! יש לי תור למרפאת הפרעת קצב -מעקב ולשקול על ביצוע אבלציה.וכרגע חל החמרה ורופאה מטפלת שלי אמרה שרואים את החמרה בא.ק.ג ובתלונות אך לא ניתן לעשות דבר נוסף עד הגעתי לקרדיולוג מטפל. יש לציין שאבא שלי בגיל 32 עבר אוטם,וסובל מגיל צעיר בGOUT,סכרת יתר לחץ דם ומWPW. סליחה על הודעה ארוכה! אשמח למענה על שאלתי: כיצד עלי כרגע להתנהג עם החמרה הזאת שמקשה עלי בתפקוד יום יומי? בתודה מאור .

אין אפשרות לתת תשובה שהיא למעשה יעוץ - במסגרת הפורום. לפי היסטוריה שהצגת לא מדובר במצב חריף, אלא בהחמרה במצב קבוע, לכן לא ניראה שישצורך בהתערבות דחופה. בכל מקרה אני מציע בכל זאת לפנות לרופא המטפל להערכה של דחיפות המצב מצד אחד ולהגיע לביקור אצל קרדיולוג המטפל מצד שיני

מנהל פורום הפרעות קצב לב