אלוריל: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שיגדון: המחלה שלאחר החגיגה

נהנים מסטייק עסיסי וכמה כוסות בירה בתדירות גבוהה? זהירות מחגיגה מופרזת כי אתם עלולים לחלות בשיגדון (גאוט). כואבת לכם הבוהן? כדאי שתיבדקו בהקדם מקור שמה של מחלת השיגדון (Gout) הוא במילה היוונית Gutta, שפירושה טיפה. המחלה מוכרת גם כ"המחלה שלאחר החגיגה". המחלה אופיינית יותר לגברים מהעשור הרביעי לחייהם ואילך - והביטוי הראשון השכיח ביותר שלה הוא דלקת בבסיס אחת הבוהנות. המחלה מאופיינת בהתקפים - ולפעמים ההתקף הראשון יהיה לאחר "מסיבה" או "חגיגה" שכללה אכילת בשר ושתיית אלכוהול. במקרים אלה, החולה במחלה עלול להתעורר באמצע הלילה עם התקף איום של כאב חד בבוהן! יש לצפות שרק כעבור 3-5 ימים ולעתים רק כחלוף שבוע, הכאב יחלוף - גם ללא טיפול - עד להתקף הבא של המחלה.מרגע פרוץ המחלה, ובחלוף הזמן, ההתקפים יהיו תדירים יותר ועלולים לעבור למפרקים נוספים, כגון - לקרסול או לברך. כמו כן, גם זמן ההתקף צפוי להיות ארוך יותר. כעבור מספר שנים, אצל חלק...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאלוריל

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות נוטלים תרופות - וחוששים שהן כוללות חמץ? ועדה מיוחדת הכינה רשימת תרופות כשרות לפסח. שימו...
שיגדון - תמונת המחשה
שיגדון אם אתם סובלים מכאבי מפרקים, בעיקר כאלה המחמירים בעת מנוחה ומלווים בקשיון, כדאי שתמהרו ל...
ללמוד עוד על אלוריל
אורולוגיה-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על בדיקות מאבחנות באורולוגיה ועל מיני...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
שיגדון: המחלה שלאחר החגיגה-תמונה

נהנים מסטייק עסיסי וכמה כוסות בירה בתדירות גבוהה? זהירות...

מאת: פרופ'...
18/06/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאלוריל?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אלוריל: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר חרותי אשמח לתגובה על שימוש בכדור וויאגרה viagra 50mg וזאת בהמלצת הקרדיולוג המטפל בי לאחר מעבר ניתוח לב פתוח והשתלת קוצב מאד התבלטתי באם לקחת הכדור לשיפור חיי המין ולדחית פחדים בגין הניתוח לאחרונה נטלתי כדור וחיכיתי מעל 90 דקות ולצערי הכדור כלל לא פעל לזיקפה ואפילו דיכא את הזיקפה שהייתה לא היו כל תופעות לוואי תורפות שאני לוקח באןפן יומי אלויקס 2*50 פרוקור 100 נורמיטן 25 אלוריל 300 גלוקומין 850 pravalip 20 אשמח לתגובתך ולסיבה אפשרית שחוסר הזקיפה למרות נטילת הכדור "הפלא" בברכה M

אין שום מניעה לנטילת ויאגרה אצלך - כפי שהקרדיולוג אמר לך הכדור אינו מתנגש עם אחת מהתרופות שאתה נוטל וניתוח לב פתוח אינו מהווה התווית נגד לכדור. עם זאת, לא מדובר בכדור פלא כדבריך... לפי רשימת התרופות שאתה נוטל - אני מבין שיש לך סכרת (גלוקומין), יתר לחץ דם (נורמיטן) ושומנים גבוהים בדם (פרואליפ) - שלושתן גורמי סיכון להפרעה בזקפה. שלושת גורמי סיכון אלה גורמים לפגיעה בכלי הדם בפין ולהפרעה בזרימה אליו. הכדור משפר את זרימת הדם אל הפין כחצי שעה לאחר הבליעה ולמשך כ- 12 שעות, בתנאי שיש גירוי מיני מספק. כלומר, חייב שיתוף פעולה שלך. הכדור אינו פועל אם אין גירוי מיני מספק. אתה לקחת כדור וחיכית 90 דקות ולא קרה כלום - מה עשית באותן 90 דקות?! האם היה גירוי מיני מספק? האם היית בלחץ מהכדור - כלומר חששת שהוא יזיק לך? (כי חרדה מפחיתה מאוד את פעולתו). כמו כן, מניסיוני הכדור העשירי עובד הרבה יותר טוב מהראשון ועם הרבה פחות תופעות לוואי. כדאי שתפנה למרפאה לבריאות מינית לצורך אבחון ההפרעה בזקפה ומתן טיפול מתאים. כדור הוא רק חלק אחד בטיפול. רשימת מרפאות ציבוריות באתר איט"ם - www.itam.org.il

20/06/2018 | 12:55 | מאת: שימוש בכדור וויאגרא
מתוך פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

פרופ חרותי שלום תודה על התגובה ובכן כל הכדורים שציינתי הם לצרכי מניעה ולא בגלל שאני סובל מערכים גבוהים של כולסטרול 133.6 טריגלצרין 129 HDL 41 LDL 66.8 גלוגוז 115 לחץ דם במנוחה 125/65 כמובן שהיה משחק מקדים ולא חיכתי שהזיקפה תתחיללהופיעה כמגבהה אולי מינון של 50 לא פועל עלי המפליא שללא הכדור היה לי זקיפה כל שהיא ועם לקיחת הכדור הדממה נ.ב האם אתה עדין מגיע לבית הלוחם

האם נטילת אלוריל 300 מ"ג בצהריים ובלילה לפני השינה 2 כדורי קולכיצין יכולה להזיק ללב או לכבד לאורך זמן? הנני נוטל אותן כבר שנה+ ואין לי התקפי גאוט,ברוך השם!

במקרים נדירים ישנה פגיעה כבדית. לעיתים ישנה הפרעה קלה בתפקודי הכבד. לא מקובל לעקוב אחר תפקודי הכבד לאורך זמן במתן תרופות אילו. התיעץ עם הראומטולוג שלך האם יש מקום להמשך טיפול בקולכיצין. בדר"כ לאחר הפוגה ארוכה בהתקפים ושליטה טובה ברמת חומצת השתן מקובל להפסיק את הקולכיציןולהישאר על טיפול באלוריל בלבד.

שלום אני כבר חודש עם התקף גאוט ראשון בבוהן ועדיין יש כאבים ולא יכול ללכת טופלתי בקולחיצין וארקוקסיה ומזה שבועיים עם אלוריל וקולחיצין מה עושים? מאתמול כואב עוד יותר תודה

שלום עליך לפנות במהירות לבדיקת רופא. לרוב התקף גאוט מסתיים תוך מס' ימים. יש לשלול גם דברים אחרים

האם רמה גבוהה של אוריק אסיד (9 ומעלה) בלי גאוט . זה מצב שפוגע בכליה מושתלת ? או האם נטילת אלופורינול במקרה כזה להורדת אוריק אסיד גבוהה זה נחוץ גם אם אין גאוט ? תודה

יש מחקרים מהשנים האחרונות שמראים שהורדת רמת חומצה אורית שומרת על התפקוד הכלייתי לאורך זמן, גם בכליה מושתלת. זה עדיין לא בקווים המנחים לטיפול וכל רופא פועל בהתאם לשיקול דעתו, למחלות הרקע של המטופל והתרופות הנוספות בהן מטופל. כדאי להתייעץ עם נפרולוג ההשתלות שלך.

האם האלופורינו עצמו לאורך זמן מזיק ?

ככל הנראה אינו מזיק. אנשים נוטלים את התרופה לאורך שנים רבות עם תוצאות טובות. כמובן שיתכנו תופעות לוואי כבכל תרופה.

פורומים בנושא אלוריל
פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
פורום תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי. הגולשים מוזמנים...
פורום תרומת תרופות לנזקקים - בשיתוף עם עמותת "חברים לרפואה"
במסגרת הפורום יוכלו הגולשים שזקוקים לתרופות להתייעץ כיצד להגיע לאלו שיכו...
פורום שיקום נשימתי
ד"ר דיצה גרוס תסביר לגולשים כיצד ניתן להקל על בעיות המשפיעות על קושי נשימתי