ממצא אקראי חשוד באדרנל שמאל

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

16/09/2019 | 19:33 | מאת: דנה ב.

שלום. בת 57 לאחר כריתת בלוטת התריס עקב קרצינמה פפילרית. מטופלת ביוטירוקס. TSH תקין. לאחר כריתת שד חלקית + הקרנה עקב גידול רגיש לאסטרוגן ופרוגרסטרון. KI67 גבוה מעל 40%. אונקוטייפ 16. מטופלת בטמוקסיפן. MRI שד לאחר שנה תקין. עקב כאבי גב ועייפות קיצונית בוצע פסטסיטי. אין קליטה בשלד ועמ"ש לכל האורך. התגלה גוש חשוד באדרנל שמאל קולט FDG בעצמה גבוהה ודורש בירור נוסף. בבדיקת MRI בטן הודגמה קשרית בגודל 1.2 ס"מ אשר אינה עומדת בקריטריונים של מכילת שומן תוך תאי (לא יורדת בסיגנל במעבר מ IP ל OP בערכי CSI), מתאדרת לאחר הזרקת חומר ניגוד לווריד. בתוך הקשרית מודגמת דיפוזיה רסטרקטיבית. בדיקת דם לקורטיזול לאחר נטילת 1 מ,ג דקטאמזון: 37.8, בדיקת איסוף שתן עם חומצה - ערכים בגבול הנורמה. מה משמעות הממצא? האם מודבר בגידול ממאיר? גרורה? בתודה מראש על תשובתך

קליטה יכול להעיד על ממאירות אך לא חייבת. לפי הממצאים שציינת במיוחד לפי הרקע שלך החשד לממאירות קיים ולא מבוטל. הממצא הזה צריך הוצאה כירורגית בהקדם. המרכז שלנו בעל ניסיון עשיר ביותר ומרכז מספר גדול של ניתוחים מסוג זה. תיצרי קשר טלפוני איתי יום רביעי בשעה 10 בבוקר על מנת לסדר לך פגישה בהקדם. טלפון 048359931

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה