אם אר איי שד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חדשות סרטן השד

מה חדש במלחמה בסרטן השד? מחקרים חדשים ותקצירי מאמרים. הפעם: תביעות משפטיות, טיפולים ועייפות מתמשכת אין לטפל במעכבי ארומטאז בנשים המטופלות באסטרדיול לנרתיקעל פי תוצאות מחקר מצומצם שבוצע לאחרונה בבריטניה עולה כי מתן אסטרדיול דרך הנרתיק עלול לסתור את ההשפעה של מעכבי ארומטאז על ידי כך שהוא מעלה את רמות האסטרוגן בדם, וכך מגדיל את הסיכון להישנות סרטן השד. מעכבי ארומטאז הן תרופות הורמונליות חדשניות שהשימוש בהן לטיפול נגד סרטן השד הולך ומתרחב במטרה למנוע את הישנות המחלה על ידי הפחתת רמות האסטרוגן בדם. האסטרוגן הוא הורמון שמעודד גדילה של תאים סרטניים. המחסור באסטרוגן גורם לכ-20% מהמטופלות בתרופות הורמונליות מעכבות ארומטאז לסבול מדלקות ומיובש בנרתיק (Atrophic Vaginitis ). במקרים כאלו, טיפול הורמונלי חלופי (HRT) יכול לסייע לנשים הנוטלות מעכבי ארומטאז, אך הוא אינו מומלץ בגלל הסיכון של...
ללמוד עוד על אם אר איי שד
סרטן השד: שאלות ותשובות-תמונה

מניעת סרטן השד, הטיפול בו, ההחלמה והחיים אחרי ניתוחים...

מאת: מערכת zap...
17/05/2010
שירות חדש לנשאיות גן סרטן השד-תמונה

לקוחות הכללית הנושאות מוטציות בגנים הגורמים לסרטן שד תהיינה...

מאת: מערכת zap...
21/03/2012
סרטן השד - שגרה מונעת-תמונה

כדי למנוע את הישנותו של סרטן השד והופעת סיבוכים, נשים...

מאת: מערכת zap...
13/11/2008
חדשות סרטן השד-תמונה

מה חדש במלחמה בסרטן השד? מחקרים חדשים ותקצירי...

מאת:
02/02/2006
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאם אר איי שד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אם אר איי שד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, ביצעתי MRI שד לאחר שחליתי בסרטן שד לפני 20 שנה. בתוצאות נרשם כי באונה הימנית של הכבד מוקד היפראינטנסי ב 2 T0.9 ס"מ שאינו עובר האדרה יתכן ציסטה. 2BIRADS מאחר ואני כבר למודת ניסיון לצערי, אודה באם תחזור אליי עם משמעות לנושא והאם להמשיך לבדוק הנושא? בתודה גילי

בקר טוב ציסטה בכבד אינה מדאיגה כלל לאור הרקע שלך יש לוודא שאכן מדובר בציסטה מציע לפנות למרפאת כבד להחלטה אם הבדיקה משכנעת או לא לרוב זו אכן ציסטה

שלום. בת 39, ב- 3 חודשים האחרונים מתנפח לי גוש בשד ימין בסמוך למחזור החודשי, שנעלם במהלכו. באחת הפעמים הגוש התנפח כבר באמצע המחזור (ביום ה-14) ונשאר עד סיום הוסת, לעתים מלווה בכאבים המקרינים לבית השחי. US תקין, למעט ממצא ציסטי בשד ימין (הוסבר שעל רקע הורמונלי). לאור הישנות הגוש והכאב, הופניתי לממוגרפיה - שנמצאה תקינה, אך לאור הגוש הנמוש וגילי הצעיר (יחסית לממוגרפיה) הופניתי לבדיקת MRI, שבוצעה ביום ה- 14-15 של המחזור (כשלא לא היה גוש נפוח). אלו ממצאי ה-MRI : מרקם השדיים סמיך בצורה הטרוגנית bi-rads'c' האדרת רקע מינימלית. שמאל - ללא האדרה פתלוגית ימין - ציסטה באורך 5 מ"מ בקו הפטמה עומק שליש אמצעי ללא האדרה פתלוגית. מימין ממצא שפיר bi-rads'2. מה המשמעות ? מבנה השד וההאדרה המינימלית שצוינה קשורה לסיכון לגידול ממאיר ? אני לפני מחזור ושוב התנפח הגוש ? מה אני אמורה לבדוק ? תודה רבה

הרושם מתשובות הבדיקות שתיארת שאכן מדובר בשינויים הורמונליים הגורמים להופעת גושים סביב מועדי הוסת. ממצאים ב mri אינם מטרידים לפי התיאור שפירטת. כדאי להקפיד על בדיקת כירורג שד ועושה הרושם שאין סיבה לדאגה!

שלום דוקטור שד ימין-תקין שד שמאל-לאחר הזרקת גדלניום בחלק המרכזי(S24.4-S27.4 מודגמת צביעה פסית בקוטר 3.5ס"מ, מראה האדרה בינונית עם פלטו. בבית השחי ללא צביעה פתולוגית. לסיכום שד ימין - סריקה תקינה שד שמאל-צביעה פסית,לא ניתן לשלול DCIS 4B BIRADS לאור הממצאים- הרופא שלי לא נמצא והוא במרחק 3 שעות נסיעה אני רוצה לדעת אם זה סרטני? לאחר 4 שנים שפניתי לאותה מרפאה אני לא רוצה לשוב לשם יותר ידוע לך על מומחה שד? אני גרה בחולון. אודה לתשובתך

שלום רננה , הממצא ב-MRI דורש ביצוע ביופסיה , ורק לאחר מכן יהיה ניתן לדון בטיבו. מטעמים של אתיקה רפואית , אני מנועה מלהמליץ על רופא או מרפאה בפורום. רפואה שלמה

לפני כחצי שנה עברתי בדיקת mri : שד שמאל נמצא גוש בגודל 1.6*0.75 ביראדס 3 המלצה ביופסיה תחת mri התקשרו מבה״ח ואמרו שהרופאה עברה על הדיסק ושטכנית אי אפשר לדגום את האזור מהמקום שזה נמצא אגב יש לי שתלים באולטרסאונד לא ניראה הגוש המלצה : ביקורת בעוד כחצי שנה mri לאחר חצי שנה הגוש גדל ל 1.5*2.2 ביראדס 4 יש היסטוריה משפחתית אני בת 32 בעקבות זה קיבלתי mri לעשות אם אז לא היה ניתן לדגום את האזור טכנית אז למה עכשיו כן יהיה אפשרי ? לעשות ביופסיה תחת mri ? מה הסיכוים של ביראדס 4 להיות סרטני ?

שלום, ממצא בשד שמקבל ציון של BIRADS4 הוא בסיכון של לפחות 20% לממאירות. לפי התיאור יש לבצע ביופסיה של הממצא תחת MRI. שתלים בד"כ אינם מפריעים לביצוע הביופסיה ואין זה שכיח שיש קושי טכני בביצוע הביופסיה תחת MRI. לסיכום: יש לוצע את הביופסיה בהקדם ולהתייעץ עם כירורג שד. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

הביופסיה בעוד 3 שבועות האם משהו יכול להשתנות עד אז ??? ממש מפוחדת