מחסור בויטמין b12 - יש קשר לנפיחות וכאבי בטן?

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

26/09/2016 | 23:26 | מאת: משה

שלום אורלי אני כותב קצת מתוך ייאוש - מחפש קשר בין דברים: לפני שלוש שנים התחילו לי סחרחורות קשות ובעיות באוזניים ואובחנתי (כנראה בטעות) במחלת מנייר. לאחר שלוש שנים שהמצב החריף עוד ועוד נברתי באינטרנט ומצאתי שלמחסור בויטמין b12 יש סימפטומים די דומים למנייר (סחרחורות, בעיות בראייה ההקפית) ולכן התעקשתי עם הרופא לבצע בדיקה - ובאמת היה לי מחסור בבי12 אך ללא Pernicious anemia. די מהר לאחר שהתחלתי לקחת ויטמינים (לפני חצי שנה - ורק למשך חודש) וחזרתי לאכול בשר הסימפטומים נעלמו. העניין הוא שלפני כן אכלתי מעת לעת (פעם בחודש) מוצרים מהחי ולכן נראה לי מוזר שהיה לי מחסור. והנה לפני חודשיים התחילו לי כאבים בגב, קור באזור הכליות ולפני שבועיים כאבים חדים בשלפוחית השתן, בבדיקות נתגלה לי דם בשתן. אבל לא נתגלה שום זיהום ושם בעייה בפרופסטטה וכו - חשד לאבנים אבל לא נתגלה כלום באולטרהסאונד. לפני שבוע התחילו לי כאבי בטן ונפיחויות כלומר הרגשת מלאות - הרופאה נתנה לי משהו לריכוך חומציות הקיבה והפלא פלא כאבי הבטן הפסיקו. אני תוהה לכן - האם יכול להיות קשר בין מה שיש לי כעת לבין מחסור בוטמין בי 12 שהיה לי אז? אני בן 46, בדר"כ אוכל אוכל בריא, לא מעשן, ללא אוכל מהיר, לא תוקח תרופות (פרט לנוגד החומצה הזה, לראשונה בחיי). מה דעתך? תודה על הזמן שתקדישי לעניין

משה שלום, מחסור בוויטמין B12 לא כל כך נדיר גם בקרב אנשים שאוכלים בשר בתדירות גבוהה משלך, ולכן על אחת כמה וכמה אם נהגת לאכול בשר רק אחת לחודש. חומציות יתר בקיבה לא גורמת למחסור בוויטמין B12. אם כבר ההפך הוא הנכון, ונטילת סותרי חומצה עשויה לגרום למחסור בוויטמין. אין זה אומר שיש להימנע מנטילת התרופה אלא להיות במעקב אחר רמות ויטמין B12. כמו כן לדבריך נטלת תוסף B12 רק במשך חודש כך שבכל מקרה אני ממליצה לך להמשיך ליטול אותו בינתיים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות