נשימה נכונה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/05/2014 | 17:59 | מאת: בת אל

שלום מדריך חדר כושר הנחה אותי שבמס תרגילים עלי לעצור את הנשימה במאמץ בעצם לבצע אפקט ולסלבה למיטב ידיעתי בכל מאמץ או התנגדות לדג' במכרעים עם מוט צריך להוציא בעליה. מה נכון? לאיזה תרגילים או סוג אימון משקולות קוראים דחיקת משקולות? האם הכוונה לדחיפה? הבנתי שכדאי לעשות אימון אירובי של 45 דק' לאחר אימון כוח כשהמטרה היא חיזוק חיטוב וסיבולת. אבל אני גם יודעת שחשוב לאכול עד שעה מסיום אימון כוח. את האימון האירובי עושים אחרי למנוע עייפות שרירית, אך מה לגבי חשיבות התזונה? תודה מראש!!

בת אל שלום, 1. המאמן צודק. נכון שתופעת ולסלווה עלולה להתרחש כאשר עוצרים את הנשימה במאמץ אבל כוונתו של המאמן לא הייתה לעצור את הנשימה לגמרי, אלא לבצע עצירה מבוקרת של הנשימה לזמן קצר מאד בזמן של שיא המאמץ ומיד לאחר מכן להוציא את האוויר. טכניקה זו מטרתה להגדיל את הלחץ התוך בטני- מה שיוצר תמיכה טובה לגב ועוזרת בגיוס הכוח. טכניקה זו מבוצעת לא בכל התרגילים אלא רק בחלקם למשל בסקווט. 2. בדחיקה אכן הכוונה דחיפה. 3.האמת היא שהגזימו בחשיבות ההמלצה של "חלון ההזדמנויות" לאכילת חלבון עד שעה לאחר האימון. מה שחשוב זה סך כל החלבון שאת צורכת במשך כל היום . ללא קשר אפשר לאכול משהו קל כגון פרי בין הכוח לאירובי. בהצלחה אורי

13/05/2014 | 10:18 | מאת: בת אל

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה