כאבי בטן לאחר ספורט

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

01/03/2020 | 18:33 | מאת: ארטי

היי לפני כשנה היו לי כאבי בטן חזקים כמה שעות לאחר אימון, מכון כושר או אפילו ריצה קצרה, לאחר בירורים רבים אמרו לי שיש לי cpk גובה וחוסר מים בגוף, שתיתי מים מרובים כחודש וחזרתי לעשות ספורט, ההיום לאחר כשנה שוב כואבת לי הבטן כבר פעם שלישית רצוף לאחר אימון, למרות ששתיתי היום כ 4 ליטר מים, מה הבעיה? האם יש קשר בכלל למים?

ארטי שלום, לא בהתמחותי. ממליץ להתייעץ עם גורם רפואי. מי אמר לך שזה cpk וחוסר מים, רופא? עשית בדיקת דם? איזה סוג אימון - אירובי או אימון כוח? פרט יותר ואשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

02/03/2020 | 18:26 | מאת: ארטי

מדובר על כל אימון בין אם זה ריצה 5 ק"מ או 2 ק"מ או שעה אימון במכון כושר, או על מתח מקבילים בחוץ, ואמרו לי את זה במיון, עשיתי הרבה בדיקות מביניהם סיטי בטן וגסטרו וקולונוקופיה והכל היה תקין אך הכאבים לא נגמרו לאחר האימון בלבד במשך כמה שעות ארוכות, כאב שמתחיל מאוד חלש והולך ומתגבר עד שמתחיל להיחלש לאחר כמה שעות ונעלם, אכן שתיית המים עזרה וכשנה לא היה לי, לפני מס ימים שמתי לב ששלוש אימונים רצוף כאבה לי הבטן לאחר מכן, וששוב כנירא זאת אותה בעיה,למרות שהפעם שתיתי הרבה יותר מהימים אז בעבר, מה ניתן לעשות ואיך לטפל או לאתר את הבעיה

02/03/2020 | 18:27 | מאת: ארטי

בהמשך לתשובה שלי מקודם אני פונה אליך כי ברור שיש לי בעיה כלשהי שקשורה לספורט ורק אחרי מאמץ של הגוף בלבד, מזה יכול להיות..?

02/03/2020 | 18:37 | מאת: ארטי

באופן כללי האם יש קשר בין cpk גבוה לכאבי בטן ושתיית מים? כמה זמן צריך לנוח ורק לשתות מים עד שזה מתאזן

ארטי שלום, כפי שציינתי - לא בהתמחותי, עם זאת למיטב ידעתי לא קיים קשר בין כאבי בטן ו cpk. לגבי שתיית מים - אולי יש קשר ואולי לא, מניסיונך האישי נראה ששתיית מים עזרה , נסה לבדוק ולתעד 1. את זמני שתיית המים. 2. את כמות המים. עשה כל פעם בדיקה אחת ( הכוונה רק זמנים ) למשך שבועיים ואח"כ רק כמות למשך שבועיים, וראה את ההשפעה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה