חיטוב שריר הלטיסימוס דורסי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/12/2017 | 06:07 | מאת: חן

שלום, בת 29, 1.65, שוקלת 58 מצב בריאותי תקין. ירדתי 6 ק״ג ונשארו לי מצבורי שומן עקשניים בגב, מה שמכנים ״כנפיים״. זה גנטי אצלי וזה איזור שהוא חסר פרופורציה אצלי בעיקר אחרי שרזיתי. החלטתי שאני רוצה לפחות להתחיל להשקיע בתרגילים כגון חתירה המתמקדים בשריר הגב הרחב. שאלתי היא במידה וישנם מצבורי שומן, האם עדיין ניתן לשפר את מראה המקום על ידי תרגילים אלו? אני לא מצפה לגב שטוח אך אם ניתן לפחות לשפר את הנראות למרות השומן... אציין שאני עושה אירובי 3 פעמים בשבוע ועם זאת זה המקום היחיד שנותר עקשן גם לאחר הירידה במשקל.

חן שלום, לצערי אין "פטנט" להורדת שומן נקודתית. מה ניתן לעשות? 1.לשלב אימוני כוח לכל הגוף , מה שעשוי לגרום לעוד הפחתת שומן. 2. להתייעץ עם דיאטנ/ית ספורט לגבי גרעון קלורי וכמה, יכול להיות שעוד טיפה של גרעון קלורי כן ישפיע על אזור זה . אבל חשוב לבצע זאת עם תזונאי ספורט . בהצלחה אורי

20/12/2017 | 12:07 | מאת: חן

היי אורי תודה, אני עושה את זה אך שאלתי התמקדה בשריר הגב. אם ניתן לשפר את מראה הגב על ידי תרגילים המיועדים לשריר הגב גם אם יש מצבורי שומן באותה נקודה

חן שלום, כן , אבל חשוב להבין שחיטוב הוא יחס ישיר ל % השומן. ולכן עבודה על שרירי הגב עשויה להעלות את מסת השריר באזור זה. לפיכך מדובר בתהליך כלומר עליך לבצע תקופה של העלאת מסה באימוני כוח תואמים ולאחר מכן לבצע תהליך של גרעון קלורי . ניתן לשים דגש על שרירי הגב אך לא להזניח את השאר. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה