עיבוי מחיצה שמאלית בלב תינוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

05/04/2019 | 10:59 | מאת: כרמי

שלום, בני נולד עם איוושה בלב. הגענו לבדיקה אקו לב לבדוק אם החום נסתם. לצערי נראה כי התוצאות לא טובות, הבנתי שיש עיבוי במחיצה שמאלית ושאלתי היא כזו : האם יש מצב שהמחיצה תסתדר? האם היו מקרים כאלה? אשמח אם תעיין בתוצאות האקו לב. תודה על תשומת הלב, כרמי

08/04/2019 | 06:20 | מאת: כרמי

בן חודש וחצי לאחר הלידה נשמעה אוושה בבדיקת אקו לב הודגם שנט דרך VSD ו ASD /PFO וחשש לאבשטיין. אין סימפטומים קרדיאלים מל 3500 מנ 4800 גר אין חרשות מולדת מוות פתאומי או מחלות לב במשפחה הקרובה. בבדיקה: נינוח ללא סימני מצוקה קרדיאליים דפקים תקינים ושווים ביד וברגל. קולות לב תקינים וסדירים 150 בדקה, לא נשמעת איוושה. תרשים אקג סינום תקין ציר תקין לגיל QTC בטווח התקין ללא עדות לפרהאקסיטציה, צניחות AVF ST II III V5-6 עלית ST ב AVR. בדיקת אקו לב: הרחבת חדר שמאל מפרציות יתר באפקס החדר יכול להתאים ל – non compaction HCM VSD מוסקלארי גבוה רסטרקטיבי מפל עליו כ – 65 ממ"כ מוצא תקין של LCA. PFO דחירה קלה (של 5 מ"מ) של העלה הספטרלי הטריקוספידלי דמויית אפשטיין קל. אני מבקשת לציין שאין במשפחה מקרבה ראשנה מחלות לב מסוג זה. למעט אבי שעבר אירוע לב בגלל כולסטרול. תודה כרמי

כרמי שלום, בנך מציג מספר שינויים לבבים : 1. שנט דרך VSD 2. ASD /PFO 3. חשש לאבשטיין 4.הרחבת חדר שמאל 5. מפרציות יתר באפקס החדר יכול להתאים ל – non compaction HCM שילוב הדברים מורכב ולכן הצפי יכול להיות מאד שונה בין מצבים שונים כלומר, אופציה א: אם אכן מדובר באבשטיין( שפירושו חיבור נמוך שאינו תרין של אחד או יותר מעלי המסם הימני בלב) או שמדבור ב LV NON COMPACTION (הכוונה כאן למצב בו חדר שמאל מכיל "טרבקולציות" באופן שאינו תקין ומעיד על מחלה בסיסית בתאי הלב-קרדיומיופתיה) או אם ישנה בעיה גנטית מוגדרת, אז העיבוי של שריר הלב ומצב זקימות הדם עלול להחמיר עם הזמן שעובר ואולי יצטרך התערבות בהמשך ב. אם כל אחד מהביות אינה כחלק מפגיעה כוללת ישנו סיכוי שהפתחים יסגרו או יקטנו באופן משמעותי ואז גם המצב הלבבי צעובי המחיצה עשוי להשתפר. בכל מקרה חשוב מאד להמשיך את המעקבים הקרדיאלים אצל קרדיולוג ילדים בכדי לכלול ולהעריך את ההתקדמות לכאן או לכאן. מקווה שעזרתי קצת להבהיר את האפלה בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים