חבלה בברך בעת משחק כדורגל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

06/08/2019 | 15:02 | מאת: אדם

היי אני בחור בן 30 במהלך משחק כדורגל סיבבתי את הברך שמעתי קנאקים רציינים ונפלתי לאדמה הצלחתי אירי כמה דקות לעמוד מבלי להעביר משקל לרגל הפגועה ובצעדים קטנים .. לאחר שניגשתי למרפאה עשו רנטגן לא מצאו שברים האורטופד אמר שזה קרע במיניסקוס ואולי גם ברצועה כי הברח לפעמים בורחת ומתקפלת אם אני טיפה מעביר משקל האורטופד הורה על חבישת גונס 10 לעשרה ימים ובעוד 3 שבועוצ קבע לי פגישה ואמר שאז יפנה לאמאראי ויהדוק אם חל שיפור ונראה מה הטיפול .. עברו 6 ימים אני עדיין לא מצליח ללכת רק צעדים ממש קטנים עם קביים והשאלה שלי היא האם עדיף לי לאמץ את הרגל ולנסות ללכת איתה או לתת לה מנוחה והאם יש מצב שהברך מרפא את עצמה? ותוך כמה זמן עד שאוכל ללכת באופן סביר לבד בלי עזרים?

חבלה סיבובית לברך יכולה לגרום למספר פגיעות אופייניות בינהם קרע במניסקוס , רצועה צולבת , פגיעה סחוסית , רצועה צידית פנימית ואף יותר מאד חשוב בשלב הראשון לשמר הטווחים ולבצע פיסיוטרפיה שכוללת הורדת נפיחות , השלמת טווחים ושמירה על נפח השרירים. חשוב להיבדק עי אורטופד מומחה המתמחה בתחום הברך וספורט . ביצוע mri בהקדם , בשאלה של האם יש צורך להתערב . אשמח לעזור בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

06/08/2019 | 16:21 | מאת: אדם

שאלתי אם כדאי או לא כדאי לדרוך על הרגל ולנסות ללכת והאם יש מצב שהברך מקפא את עצמה לא הבנתי מתשובתך את התשובות לשאלות האלו תודה

כמובן שהטיפול והשיפור תלוי במה נפגע בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך