כאב בברך ימין בצד הפנימי

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

28/10/2018 | 19:31 | מאת: ניר

אני בן 38, שוקל 72 ק"ג, גובה 177. עשיתי הרבה ספורט בגילאים צעירים יותר בכל מיני תחומים. כיום אני משחק כדורסל פעם בשבוע, וכן מתאמן בצורה דיי סדירה בחדר כושר בעיקר בריצה על המכשיר. התחלתי ב 5-10 דקות ריצה רצופה לפני כשנה. והיום אני רץ 45 דקות רצוף (ללא בעיה נשימתית). משתדל לעשות ריצת 45 דקות פעם בשבוע תוך הקפדה על מתיחות לפני ואחרי, והליכה תוך עלייה או ירידה במהירות לפני ואחרי) , יתר הזמן אני מבצע ריצות כחימום 5-20 דקות לאמון משקולות. באמצע הדרך היתה גם תופעה של כאבים בשריר האמסטרינג. שלאחר ומנוחה לש שבועיים שלושה וחזרה לרוץ הפסיקו, היום אני מקפיד יותר על מתיחות באמסטרינג לפני ואחרי הריצה. לאחר מספר חודשים של אימונים ועלייה הדרגתית בעצימות החלו כאבים בברך הימינית בצד הפנימי שלה, שהיו מורגשים בעיקר בתחילת הריצה ופוחתת במהלכה. הכאבים היו מכרחים אותי לרוץ בצורה שונה ולהעביר משקל לרגל השנייה עד שהכאבים היו פוחתים. לאחר הריצה הברך הייתה כואבת ליום יומיים ועובר. הכאבים הם במקום ספציפי, שעל ידי מישוש ולחיצה ניתן לעורר אותה בקלות גם כשהיא לא כואבת בצד הפנימי של הברך, למטה מתחת לשקע. אין בעיה בנעילה מלאה לא בפתיחה ולא בסגירה של הברך. לא מרגיש קושי מיוחד בעלייה או ירידה במדרגות. לאחרונה החלטתי להפסיק לרוץ איזה תקופה, כדי למנוע החמרה. אך אחרי חודש כבר מהצעדים הראשונים חזרו הכאבים ואפילו חזקים יותר מאלה שהיו ועם השפעה חזקה יותר בימים שלאחר הריצה. מקווה שנתתי מספיק פרטים תודה.

ערב טוב בעיה שנמשכת תקופה צריכה התייחסות במיוחד שלפי מה שכתבת יש תהליך דל החמרה. כאבים באספקט פנימי של הברך יכול לנבוע ממספר רב של גורמים כולל דלקת בגידים , פגיעה במניסקוס , פגיעה סחוסית , שברי מאמץ , פגיעה / בצקת בעצם ועוד... אין ספק שאתה נזקק לבדיקת אורטופד מומחה ברך / ספורט בהקדם , יתכן ותזדקק לבדיקת mri. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך