יעילות טיפול לייזר קר/רך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

24/10/2018 | 18:04 | מאת: יוסי

ראיתי כתבה ביוטיוב של תכנית של פרופ' רפי קרסו וריאיון עם רופאת ספורט בוינגייט והם ממליצים על מכשיר הלייזר (שם מסחרי בי-קיור) שעובד על שיטת הכנסת אנרגיה קלה לאורך זמן קצוב לעומק של עד 4 סמ מתחת לעור ובכך מסייע ליצירת אנרגיה בתאים של אזורים פגועים כדי שהאיזור יחווה ריפוי. השאלה שלי היא אם ידוע לך מהי יעילות המכשיר/הטכנולוגיה בריפוי/שיקום סחוס ברך ברמות נזק 2 עד 3? האם הסחוס יכול להשתקם לחלוטין? או לפחות להקפיא את המצב? אני שואל כי עברתי ארתרוסקופיה לתיקון MM בברך ימין ונמצאו אצלי כונדרופתיות ברמות שונות במדורים שונים בסחוס (רמות בין 2-3). אני בן 48 שוקל 95 קג בגובה 1.72 (עודף משקל) ומנסה להמנע מניתוח החלפת ברך....

ערב טוב אני יכול רק לצטט את המלצות האיגוד האורטופדי האמריקאי וכן האירופי , בנוסף לאיגודים של ברך וסחוס . ״אין המלצה מדעית או הוכחה ליעילות לטיפול בלייזר בפגיעה סחוסית או מניעת התפתחות של שינויים מניווניים ״ זה לא סותר את זה שיכול להיות שהלייזר יקל עליך זמנית באפקט כזה או אחר ( אפקט פלצבו / אינבו ) בתור אורטופד שמטפל רבות בפגיעות סחוסיות בברכים טיפולים שמרניים וניתוחיים איני יכול להמליץ על הטיפול אל מצד שני אין מניעה לנסות ( לא נמצא אפקט מזיק / שלילי לטיפול בלייזר ) בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך