שאלה לגבי חוסר אכילה מספקת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/10/2020 | 11:22 | מאת: דנה

שלום דנה, אני פונה לגבי אחות של חברה טובה. בת 45. הבחורה סובלת מקשיים נפשיים שנים רבות מאובחנת עם הפרעת אישיות גבולית, דכאון וכו'. בשנה האחרונה חלה נסיגה במצבה הנפשי והיא לא אוכלת כמעט כלום -רק שותה קפה ומעשנת בשרשרת. היא שוקלת 44 קילו , 1.63. חברתי טוענת שהם התייעצו עם הפסיכיאטר המלווה ולא מדובר באנורקסיה כי אין בעיה של דימוי גוף וחוסר האכילה נובעת מסטרס. לי זה לא נשמע כל כך הגיוני ואני מאוד דואגת. עם מי אפשר להתייעץ בנושא ? האם נשמע לך אנורקסיה או באמת אי אכילה כתוצאה ממצב נפשי?

שלום דנה, יש הגדרות ברורות לאנורקסיה נרבוזה- זו אבחנה פסיכיאטרית, ואני מאמינה שהפסיכיאטר יודע לאבחן. ברור שי פה בעיה של אכילה שנובעת ממצב נפשי, אבל זה לאו דווקא אנורקסיה נרבוזה. היא צריכה טיפול תרופתי מתאים שישפר את מצבה ואז היא תאכל. בכל מקרה לבירור נוסף, פנו למרפאה להפרעות אכילה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר