מתח חמצוני כתוצאה מתיסוף ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/08/2020 | 20:58 | מאת: Embryonic

שלום רב, הנני סובל מאנמיה קלה ביותר שהוגדרה על ידי רופאיי כנורמוציטית, ורמת הברזל שלי גבולית, אף שאני מרבה לצרוך מזונות עשירים בברזל מן הצומח. לאחרונה, התחלתי בתיסוף יומי של 36 מ"ג ברזל מסוג ביסגליצינאט. מבקש לברר אם החשש למתח חמצוני כתוצאה מתיסוף ברזל רלוונטי בהתחשב במינון שאני צורך, ובכך שכאשר תיספתי אחת ליומיים במשך תקופה ארוכה, לא נראה בבדיקות כי התוסף אכן נספג. תודה.

שלום, חמצון של תוספי ברזל נבדק בעיקר במתן דרך הוריד במינונים גבוהים משמעותית ממה שניתן במינון דרך הפה. אין שום חשש לקחת כל יום. הנזק מחסר לאורך זמן הרבה יותר משמעותי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר