ספיגת ויטמינים- מולטיויטמין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/02/2020 | 08:23 | מאת: עינת

שלום דנה/אפרת, אני נוטלת מולטי ויטמין באופן קבוע. האם יש היגיון בלשנות כל כמה זמן את סוג (חברה) המולטיויטמין אותו אני נוטלת? האם זה נכון שבחברות שונות יש הבדלים בספיגה של חלק מהויטמינים ולכן כדאי לגוון? או שההפך הוא הנכון, וכדי להגיע לרמה היציבה של הויטמין בגוף צריך להתמיד באותו הסוג?תודה

שלום עינת, מדוע את נוטלת מולטיויטמין? לרוב זהו אינו טיפול יעיל בכלל, ואין שום הוכחה שנטילתו עוזרת, גם לא למניעת חסר. בברכה,דנה

23/02/2020 | 10:21 | מאת: עינת

לקראת הריון

שלום עינת, אם את אוכלת תזונה מאוזנת, אין סיבה לקחת מולטיויטמין. הדבר היחיד שצריך לקחת זה חומצה פולית, 400 מ"קג לפחות, אפשר לקחת עד 1 מ"ג ליממה בכל מקרה. אם רמות ברזל וויטמין D אינן תקינות- יש לקחת תוסף- מעבר לכך אין סיבה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר