תוספים לשיפור ספיגת הסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/10/2019 | 01:09 | מאת: ערן

אשמח לקבל מידע בנוגע לתוספים שמסייעים לספיגת סידן בגוף. אני נוטל תוסף 1200 מ"ג סידן ביום בשעות הבוקר (עקב נטילת כדורי סטרואידים). ידוע לי שעל מנת שהסידן ייספג בעצמות יש צורך בויטמין די ובמגנזיום. ברצוני לדעת בבקשה: 1. טיפות ויטמין די- כיצד מומלץ לקחת? אפשר לשים טיפות על פרוסה עם גבינה מלוחה? 2. מגנזיום- האם לקחת בבוקר ביחד עם טיפות ויטמין די+תוסף הסידן או להמתין מספר שעות ואז לקחת מגנזיום? 3. האם יש תוסף תזונה נוסף שמומלץ? תודה רבה. ערן.

שלום ערן, טיפות ויטמין D אפשר ליטול בכל מצב. אפשר אחרי ארוחהשמכילה שומן. אין למיטב ידיעתי מניעה מלחקת מגנזיום עם ויטמין D. כן הייתי מפרידה מהסידן. ולא, אין צורך בתוספים נפרדים- למרות דיונים על ויטמין K- אבל אין הוכחות מספקות. בברכה,דנה

14/10/2019 | 14:01 | מאת: ערן

תודה רבה על התשובה. חג שמח.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר