כמה שאלות כלליות בנושאים שונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/09/2019 | 22:05 | מאת: רונן

היי כמה שאלות, מצטער שזה הרבה אבל חשובה לי הדיעה שלך. 1, האם זה בסדר לאכול 2 אגוזי ברזיל ליום? כי שמעתי שאסור בזה יותר מדי מחשש להרעלה 2, עשיתי בתקופה האחרונה בימים מסויימים צום של 16 שעות (לא שמרתי דיאטה אבל כן צום.מהארוחה האחרונה חיכיתי 16 שעות) וביום רביעי שבוע שעבר קמתי בבוקר והרגשתי שהגוף שלי כמו בסטרס ועם דפיקות לב מפחידות שהתעוררתי למשך כל היום (וזה עבר יום למחרת) , האם שמעת על מקרה כזה? אני בסדר בסך הכל בבריאות הכללית ובתהליך ירידה במשקל ועושה ספורט ואין לי בעיה. ואני בנתיים מפסיק עם הצום אחרי מה שקרה לי. סיימתי לאכול בסביבות 5 ,קמתי ב 9 בבוקר ליום של סיוט. מה גם את חושבת בכללי על צומות? בעד או נגד 3, שאלה תאורטית על סוכר ואינסולין למרות שזה לא הפורום אבל מתחבר מאוד אליך. (אין לי בעיה של סוכר אבל מעניין אותי לדעת איך הגוף מגיב לכל עניין הסוכר) מבחינה תאורטית, אם בן אדם מוריד רמת סוכר נניח מ 100 פלוס לנניח 90, ופתאום היה שבוע אחד שאכל יחסית הרבה מתוק, כמה הסוכר יזנק בחזרה? אני יודע שזאת שאלה מאוד בעייתית וזה תלוי בבן אדם ובגיל,אבל אשמח גם לתשובה כללית. לדעת אם סוכר זה משהו שלוקח זמן להעלות או שזה יכול להיות עליה גם בזמן של כמה ימים ספורים. וגם לדעת אם יותר מהר להוריד סוכר מאשר להעלות , בכללי. 4, כמה ימים בשבוע לדעתך האישית (אני יודע שזה לא מדע מדוייק וכל אחד חושב אחרת) כדאי לאכול (אם בכלל) בשר בארוחה העיקרית, ובכמה ימים דגים?

שלום רונן, 1. נכון- לא מומלץ יותר מ-2 מחשש להרעלת סלניום, וגם אין צורך. מומלץ לשמור בהקפא או קירור למנוע עיפוש. 2. לא שמעתי על קרים כאלו, כי איני ממליצה דיאטה זו לאנשים. זה בהחלט יכול להיות שהרגשת כך. אנחנו לא מתוכננים להיות בצום כל כך הרבה שעות- אני לא ממליצה על דיאטה זו. 3. אין לי תשובה לא מדוייקת ולא מדעית- אין דרך לדעת. מאוד שונה מאדם לאדם. 4. אני ממליצה יותר צריכת דגים מאשר בשר באופן כללי. בעיקרון משניהם אין צורך יותר מ 2-3 פעמים בשבוע. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר