מחסור בויטמינים עקב תזונה לקויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/09/2019 | 23:39 | מאת: גל

שלום, אני בת 35 ומאז שאני זוכרת את עצמי אני מאד מוגבלת בתזונה (אכילה בררנית). אני אוכלת רק מס' מצומצם של מאכלים (ללא ירקות ופירות כלל) ולצערי זה משהו שאני לא יכולה לשנות. לפני כחצי שנה חשתי בעייפות קיצונית שהשפיעה על התפקוד היום-יומי והנחתי כי זה עקב מחסור בויטמינים. ניגשתי לרופא המשפחה וזכיתי ליחס מזלזל וחוסר רצינות. רק שהתעקשתי לקבל הפנייה לבדיקת דם (אחרי שלא עשיתי שנים רבות) לבסוף הופנתי לבדוק רק שני ויטמינים בלבד, שלגביהם פחות חששתי כי מקורם מבשר וזה בין הדברים הבודדים שאני כן אוכלת. עם זאת גם הבדיקה הזו גילתה מחסור בויטמינים אלה. ברור לי כי הבעייה אף חמורה יותר בשאר הויטמינים שלא נבדקו אך הקופה לא בודקת אותם. עד עתה הייתי פחות מודאגת אלא שכעת גיליתי שיש קשר בין תסמינים נוספים שהופיעו אצלי למחסור בויטמינים וזה יכול להוביל למצב בלתי הפיך, מה שקצת מדאיג יותר. אין לי כוונה לגשת לרופא כלשהו בנושא (בגלל ארוע שקרה, ובכללי גם ככה הם מזלזלים בנושא ). אך אשמח כן לדעת אם יש משהו אחר שכן מומלץ כתחליף? (תוספי תזונה או משהו בסגנון). תודה

שלום גל, את מתארת סיטואציה מורכבת שלא בטוח תפתר במסגרת פורום זה. ממליצה בחום לפנות לדיאטנית, היא תוכל לעבוד איתך על מה שאת כן אוכלת , לבחון את הבדיוקת ואפשרות לחסרים נוספים וכמובן לתת המלצות לתוספים במידת הצורך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר