איבוד תיאבון וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/07/2019 | 23:34 | מאת: גליה

שלום אני בת 39 בריאה בדרך כלל בריאה,ללא מחלות רקע,לפני כחודש היו לי כאבים בקיבה ולא יכולתי לאכול כלום אמנם הכאבים חלפו נשאר רק אי נוחות כזו מעל הקיבה,אבל איבדתי את התיאבון לגמרי ירדתי הרבה במשקל 3 קילו בחודשיים ,ואני ממש אוכלת בכח דברים משמיים כי אני פוחדת לרדת עוד,הלכתי לרופאת משפחה עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות לחלוטין ושבוע הבא יש לי בדיקת נשיפה,אבל קקראתי בכל הפורומים שאיבוד תיאבון וירידה במשקל מסמנים על סרטן ואני ממש פוחדת,גם שניסיתי לעלותל במשקל זה לא קרה דחפתח בכח רק דברים עתירי שומן ואני רק יורדת אני שוקלת כעת 66 שקלתי 69 וגובהי 1.72 מה עצתך?

שלום גליה, ראשית יש עוד סיבות לירידה במשקל ובתאבון, לא תמיד מדובר בסרטן, אך אני מבינה את החשש. אני חושבת שכדאי לעשות את תבחין הנשיפה, כי אם מדובר בחיידק הליקובקטר פילורי זה יכול להסביר אתה המצב. אם את מאוד חוששת ורוצה דעה נוספת, עליך לפנות לגסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר