ג'לטין וכספית/ השלכות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/04/2019 | 15:31 | מאת: אלה

שלום, כבר כחודשיים שאני אוכלת ג'לטין דגים, כחצי שקית (7 גרם) מידי יום, הן בשל נשירה ובעיות בציפורניים והן בשל חולשה אוסטאופניה ותת תזונה (חלשה מאוד). אני מרגישה הטבה אך קראתי פתאום שיש כספית בגלטין דגים וזה הפחיד אותי. לא ראיתי ג'לטין בקר בשום מקום. האם גלטין דגים יכול להזיק מעוד היבט כלשהו? 1. האם יש אחיזה לחשש שלי והאם יכול להיות שהזקתי לעצמי? 2. האם להפסיק עם זה? 3. האם כדאי לקחת תוסף במקום ואיזה? אודה לתשובה בהקדם, קצת נלחצתי ממה שקראתי. תודה רבה

20/04/2019 | 15:34 | מאת: אלה

סליחה 7 גרם ביומיים, כל חצי שקית אכלתי ביומיים. תודה

שלום אלה, איני יכולה לומר מהי מידת הנזק, אך אני יכולה להגיד שאין שום הוכחה לתועלת. תיקון נזקי אוסטופניה ותת תזונה עושים בעזרת מזון ולא תוספים. ממליצה לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי ולא לקחת תוספים מיותרים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר