הרבה שאלות בנוגע לדברים שמתפרסמים באינטרנט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/01/2019 | 14:51 | מאת: שמעון

שלום, חלב, מעלה את החומציות של הדם וגורם לבריחת סידן ועוד מחלות אחרות או מיתוס? בשר, צריך לאכול בשר או שאפשר בלי? יש לו השלכות שליליות על הבריאות? ביצים, האם הם מעלים את רמת הכולסטרול? האם כולסטרול גבוה זה חיוני או מזיק? האם צום משפר את המערכת החיסונית או מיתוס? האם ניתן להיות טבעוני בלי תוספים? הרבה גלוטן, מרכיב בעייתי עבור אנשים ללא ציליאק? מה היחס המקובל ע"י תזונאיות בין פחמימות, חלבונים ושומנים ומהן המינונים היומיים המומלצים עבור גבר בן 18 ומעלה בגובה 190 ומשקל 60 ק"ג? לקטוז, אדם ללא רגישות ללקטוז, כמה אחוזים הוא מעכל?

שלום שמעון, אענה ליד השאלות בקצרה חלב, מעלה את החומציות של הדם וגורם לבריחת סידן ועוד מחלות אחרות או מיתוס?מיתוס- אין לכך כל ביסוס מדעי. הכל מסתכם למינון כמות החלבון מן החי שאנחנו צורכים ולאו דווקא מוצרי חלב. בשר, צריך לאכול בשר או שאפשר בלי? יש לו השלכות שליליות על הבריאות? בהחלט אפשר להמנע מאכילת בשר בכלל או להמעיט. צריך לעקוב אחרי מדדי ברזל וויטמין B12. ביצים, האם הם מעלים את רמת הכולסטרול? לא האם כולסטרול גבוה זה חיוני או מזיק?מחקרים מראים כי ב65% מהאוכלוסיה זה מעלה באופן מעמשותי את הסיכון למחלות לב. האם צום משפר את המערכת החיסונית או מיתוס?מיתוס האם ניתן להיות טבעוני בלי תוספים?משתנה מאדם לאדם הרבה גלוטן, מרכיב בעייתי עבור אנשים ללא ציליאק? אין מחקרים המוכיחים שכן. מה היחס המקובל ע"י תזונאיות בין פחמימות, חלבונים ושומנים ומהן המינונים היומיים המומלצים עבור גבר בן 18 ומעלה בגובה 190 ומשקל 60 ק"ג? אין המלצה כזו- פרטני לכל אדם. לקטוז, אדם ללא רגישות ללקטוז, כמה אחוזים הוא מעכל?בעיקרון הכל , אבל אין לכך מספר. רגישות ללקטוז נמדדת בקליניקה לא במספר. האם יש כאבי בטן, שלשולים, גזים וכדומה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר