איך בודקים את כמות המינרלים והויטמינים בגוף?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/01/2019 | 13:52 | מאת: גלעד31

הגוף זקוק ל 13 ויטמינים שונים, ו 16 מינרלים שונים. השאלה שלי איך אני בודק אם יש לי כמות מספקת של כולם? האם בדיקת דם פשוטה בודקת את כולם או רק חלקם?

שלום גלעד, חלק מהמינרלים נבדק באופן רוטיני/שגרתי כגון אשלגן, זרחן, מגנזיום, סידן, נתרן. הרבה מאוד מהמנירלים לא נבדקים בשגרה ואבחון של חסר נעשה ע"י סמפטומים או חשד למחלה ולא כשגרה כמו ברזל ואבץ. לגבי ויטמנים- הרוב לא נבדק בשגרה אלא במקרה של חשד לחסר או בגילאים מסויימים כגון ויטמין D או רמות B12. אין סיבה לקחת בדיקות כאלו בשגרה אצל אנשים בריאים וצעירים. רק אם יש סיבה כגון טבעונות ממשוכת, מחלות מעי , נטילת תרופות ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר