תת משקל, קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

24/11/2018 | 14:12 | מאת: אלון מרמת גן

שלום אני בן 50. תמיד הייתי רזה עם BMI בערך 20 אבל לפני כ 3 שנים החלו בעיות בבטן ( אובחן כקרוהן ומעי רגיש ) וירדתי בכמה שנים חזק במשקל ה BMI כעת רק 15.5 בחודשים האחרונים רוב הזמן שיפור בבטן. מנסה לעלות במשקל. אוכל יותר טחינה ושמן אבל הרבה מזה גורם לי רפלוקס לכן לא יכול יותר מזה. אמרו לי שבמשקל שלי ארגיש חופשי לאכול גם יותר סוכר בתה ( שותה תה עם 3 כפיות סוכר 5 כוסות תה ביום.. ). לא אוכל כמעט ממתקים ועוגות. בבדיקת דם הסוכר שלי כ 80 ו HBA1C הוא 5.25 רציתי לשאול - 1.לאור המשקל הנמוך האם זה בסדר שבמשך כמה חודשים אשתה עם 3 כפיות סוכר ואוכל קצת יותר עוגות וכו' או שזה עלול לגרום לסוכרת או בעיות אחרות? 2. האם נכון שבמצב תת משקל אכילה של יותר סוכר מתורגמת לשומן כך שלא בעייתית? תודה

שלום אלון, הכי נכון במצבך הוא להגיע לדיאטנית במכון גסטרו הקרוב למקום מגוריך. עליה במשקל הינה מורכבת לא פחות מירידה במשקל ויש לבצעה נכון מבלי לגרום לנזקים בהווה ובעתיד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר