לא מצליח לשמור על משקל מאוזן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/09/2018 | 20:30 | מאת: אבי

שלום רב ושבוע טוב. אני גבר בן 49. גובה-178 משקל-74 פעילות גופנית-הליכה מהירה 50 דקות-5 פעמים בשבוע. אני יודע שהמשקל שלי עדיין תקין,אך בכל זאת יש לי שאלה. עד לפני חצי שנה,הצלחתי לשמור על משקל של 71קג,לא שיניתי תזונה מאז ואני עדיין משתדל לא לאכול יותר מ-1500 קלוריות ביום ואני אוכל רק אוכל בריא. בחודשים האחרונים,עליתי בעוד 3 קג ואני לא מצליח להוריד אותם ולרדת בחזרה ל-71קג ואני חושש שמא אמשיך לעלות במשקל,לכן שמתי לעצמי את הגבול במשקל של 71קג. מה יכולה להיות הסיבה אם אני עדיין אוכל את אותו האוכל ואת אותה כמות קלוריות במשך השלוש שנים האחרונות ואני פתאום עולה במשקל 3 קג? תמיד היה לי מבנה גוף רזה ומשקל סביב 70 קג. תודה מראש על העזרה.

שלום אבי, איני יכולה לומר מהי הסיבה לעליה במשקל בזמן קצר של מס' חודשים- אבל ככל הנראה הצריכה הקלורית שלך השתנתה או הרכבה. יכול להיות שפחות הקפדת על פעילות גופנית, וכן יש גם שינויים של הגיל וירידה בטסטוסטרון באזור גילך. השאלה העיקרית היכן הצטבר המשקל מבחינה גופנית והאם יש השלכות נוספות. אם אתה רוצה להיות מאוזן ומנוטר- ממליצה לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר