עצות תזונתיות לטורדנות כפייתית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/08/2018 | 07:29 | מאת: דור

שלום, בן 30, סובל כבר 22 שנה מטורדנות כפייתית. בעבר התנסיתי בכדורים שונים, אך הפסקתי בשל תופעות הלוואי. בקשה ושאלה - אשמח לקבל עצות בדבר שינויים תזונתיים ו/או א. תוספי מזון שיכולים לשפר את המצב. ב. בהמשך לכך, מאחר וכמעט כל הכדורים שנעשה בהם שימוש ע"י הרפואה המערבית הקונבנציונלית לטיפול ב-OCD הם כאלה שמנגנון הפעולה שלהם מגדיל את כמות הסרוטונין במוח, תהיתי האם ייתכן ואצא נשכר מנטילת קודמנים של סרוטונין (בעיקר טריפטופן וויטמין B6)? לצערי נוכחתי לדעת כי לא ניתן לרכוש טריפטופן בארץ. בכל אופן, אשמח לכל עצה בנושא. תודה רבה דור

שלום דור, לצערי אין לי תשובה מדעית ומקצועית בנושא. אין בידינו מידע לגבי טיפול תזונתי בהפרעה כפייתית במקום או בנוסף לטיפול התרופתי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר