כרס מתפתחת - בחור צעיר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/06/2017 | 00:34 | מאת: מתן

שלום רב. בחור בן 25, בריא, רזה. מזה כשנה וחצי-שנתיים (להערכתי הגסה - ייתכן יותר או פחות), "קיבלתי כרס". זה בולט, לא נעים ומדאיג. מצד אחד, אני לא עוסק בפעילות גופנית משמעותית ויש מקום רב לשיפור באורח התזונה שלי: אני לא אוכל כל כך בריא. התזונה שלי מלאה בעיקר בחלבונים, מוצרי חלב, קצת פחות פחמימות, וירקות ופירות - מעט. מצד שני, לאורך כל חיי הייתי תמיד ילד מאוד רזה, "שחיף". למעשה אפילו היום אני בסקלה התחתונה ה-BMI, אולם בטווח ערכי הנורמלי ואני כמובן נראה מבחינה חיצונית נורמטיבי לחלוטין. כמו כן, אני לא אוכל הרבה (לא "תוקע" כמויות של אוכל). אשאל ברשותך כמה שאלות: 1) ממה לדעתך נגרמה הכרס הזו? 2) מהי הדרך היעילה ביותר להוריד אותה? 3) לא ידוע לי על בעיה בריאותית כרגע, אני בחור בריא כאמור. אך האם ייתכן, כי יכול להיות לזה הקשר בריאותי נרחב יותר, כלומר - הכרס כסימפטום? או לא בהכרח? 4) שאלה אחרונה: יש לי עקמת בגב, שיוצרת עיקול בגב התחתון. האם ייתכן ויש קשר לבולטות של הכרס? אני שואל זאת מאחר וכשאני מתיישר, הבטן נראית במצב נורמלי, אבל היציבה שלי בזמן זה מתוחה, לא נורמלית. האם ייתכן שמדובר בביצה ותרנגולת, והמצב בדיוק הפוך = הכרס אפילו מחריפה את העיקול במידה מסוימת? אשמח להבהרות ולדעתך. המון המון תודה מראש! :-) מתן

שלום מתן, 1)ממה לדעתך נגרמה הכרס הזו? זה בעיקר עניין מבני, חולשת שרירי זוקפים בגב ובבטן. 2) מהי הדרך היעילה ביותר להוריד אותה? חיזוק שרירי הגב והבטן- איני יכולה לומר מבחינה תזונתית או משקל, אין לי מספיק מידע 3) לא ידוע לי על בעיה בריאותית כרגע, אני בחור בריא כאמור. אך האם ייתכן, כי יכול להיות לזה הקשר בריאותי נרחב יותר, כלומר - הכרס כסימפטום? או לא בהכרח? לא בהכרח, אך אין לי מספיק מיגע 4) שאלה אחרונה: יש לי עקמת בגב, שיוצרת עיקול בגב התחתון. האם ייתכן ויש קשר לבולטות של הכרס? אני שואל זאת מאחר וכשאני מתיישר, הבטן נראית במצב נורמלי, אבל היציבה שלי בזמן זה מתוחה, לא נורמלית. האם ייתכן שמדובר בביצה ותרנגולת, והמצב בדיוק הפוך = הכרס אפילו מחריפה את העיקול במידה מסוימת? בהחלט יכול להיות, לשרירי גב תחתון חשיבות גבוה לגבי שרירי הבטן ולהיפך. חיזוק של שניהם יכול לשפר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר