גמילה ממתוקים ופחמימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/09/2019 | 01:15 | מאת: Brother

שלום אני מנסה לצמצמם בפחמימות רעות ובראשם סוכר. במטרה להרזות, לישון פחות (נחנק במהלך השינה) ולשפר את המצב הבריאותי הכללי הכולל שומנים בדם. מה מפריע לי לצרוך פחות- - התקפי עצבים - באים בעקבות ירידה בכמות המתוקים ופחמימות. חושב להתמודד עם ואבן מרופא משפחה וספורט. - ברגע שאני מרגיש רע כתוצאה מהגמילה כפי הנראה או סתם החוסר בהנאה ממתוק זה מפריע לי ללמוד, שזה עיסוקי העיקרי ומאוד חשוב לי. אני גם צריך כמות מסויימת של פחמימות עם ערך גליקמי נמוך בלי סוכר שהמוח יוכל לתפקד, בלי קשר למתוקים. מה גורם לי לצרוך יותר- צריכה עודפת של פחמימות וסוכרים שמובילה לעלייה משמעותית במשקל באה בתקופת לחץ, למשל בתקופת בחינות באוניברסיטה. פה חשבתי על להוריד את קצב הלימודים לפרוס אותו על פני יותר זמן ולנסות לעשות דברים נוספים שיגרמו להנאה , התנתקתי מהרבה אנשים בעקבות מחויבויות אחרות ויהיה קשה לחזור לקשרים איתם או עם אחרים או חדשים עקב אותם מחויבויות. אני חושב שצריך יותר לשבור שיגרה ולעשות דברים כיפיים ומהנים עבור עצמי, לא בטוח מה לעשות בדיוק. בנוסף אני רוצה לרדת בכמויות בהדרגה וזה עדיין לא הצליח לאורך זמן נסיונות העבר. מה דעתך? האם יש רעיונות נוספים? אני מעדיף בשלב זה לא לפנות לאיש בריאות הנפש. מקסימום אלך שוב לדיאטנית. תודה רבה ושנה טובה,

שלום ברדר, דיאטנית נשמע בהחלט כיוון טוב. בנוסף - הייתי ממליץ לשלב פעילות גופנית (מסייע גם לפעילות הקוגניטיבית וגם לצריכת האנרגיה). אפשרות נוספת (המצריכה פניה לאיש מקצוע) היא להיעזר במהפנט המתמחה בעבודה עם שמירת משקל. בהצלחה, אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית